Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:580215
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.04.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Starptautiskā politiskā ekonomika un tās teorētiskās pieejas.
Starptautiskā politiskā ekonomika aplūko politikas un ekonomikas mijiedarbību starptautiskajā līmenī. Tā aplūko ražošanu, iepirkšanu un pārdošanu saistībā ar likumiem, paražām un valdību. Tas nozīmē, ka tiek aplūkota nevis tikai vienas valsts politika, bet gan radīts priekšstats par dažādu valstu ekonomisko norišu kopainu. Pastāv trīs galvenās politiskās ekonomikas teorētiskās pieejas: liberālisms, ekonomiskais nacionālisms un marksisms. Tās visas ir atšķirīgas attiecībās starp tirgu, sabiedrību un valsti. Aplūko jautājumus – kāda ir tirgus loma ekonomiskajā izaugsmē un labumu sadalē, kāda ir tirgus loma iekžemes un straptautiskajās attiecībās, kā tirgus sistēma spēj ietekmēt kara un miera stāvokli.
Ekonomiskais nacionālisms (merkantilisms, protekcionisms). Politika ir prioritāra pār ekonomiku, tapēc tirgum jābūt pakļautam valsts interesēm, tieši politiskie faktori ir tie, kas nosaka ekonomiskās starpvalstu attiecības. Ekonomiskās aktivitātes jāorentē uz valsts veidošanas mērķiem un interesēm. Primārā ir nacionālā drošība, militārais spēks, lai darbotos starptautisko attiecību sistēmā. Cīņa starp valstīm notiek dēļ ekonomiskajiem resursiem, kas ir dabiski starptautisko attiecību sistēmā. Kopš ekonomiskie resursi ir būtiski nacionālā spēka nodrošināšanai, katrs konflikts ir gan politiska, gan ekonomiska rakstura. Merkantilisms parādījās 17. gadsimta otrajā pusē līdz ar centralizēto valstu izveidošanos, konkurences paaugstināšanos un visusšķiras pieaugumu. Lai sasniegtu uzplaukumu, valstij ir aktīvi jāiejaucās un jāvirza ekonomiskie procesi par labu visai sabiedrībai.…

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1133209
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация