Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
7,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:681182
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.08.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Starptautiskā tirdzniecība ir darījumu attiecības, kas pastāv starp vismaz divām valstīm. Pēc būtības tā ir tirdzniecība starp suverēnām valstīm. Starptautiskā tirdzniecība ietver visu valstu ārējo tirdzniecību.
Starptautiskās tirdzniecības nepieciešamību nosaka vairāki faktori:
Valstu klimatiskās atšķirības;
Nodrošinātība vai dabas resursu trūkums;
Dažāds ražošanas tehnoloģiskais līmenis un potenciāls, kā arī citi faktori.
Kāpēc valstis nodarbojas ar ārējo tirdzniecību? Vispārinot – ar ārējās tirdzniecības palīdzību valstis attīsta specializāciju, paaugstina savi resursu ražīgumu, tādējādi palielinot ražošanas kopējo apjomu. Valstis piedalās ārējā tirdzniecībā, jo:
Ekonomiskie resursi – dabas, cilvēku, kapitāla – sadalīti starp valstīm ļoti nevienādi: valstis būtiski atšķiras, jo salīdzina to nodrošinājumu ar ekonomiskajiem resursiem;
Efektīvai produkcijas ražošanai nepieciešamas dažādas tehnoloģijas vai resursu kombinācijas.
Starptautiskā tirdzniecība, kuras pamats ir starptautiskā darba dalīšana un specializācija, būtiski iespaido pasaules ekonomisko attīstību. Panākumi vai neveiksmes šinī jomā regulē valstu ekonomisko attīstību, bieži vien ir likteņnoteicējs valstu ekonomikas augšupejā vai lejupslīdē.
Starptautiskā darba dalīšana. Ražošanas resursu nevienmērīgs sadalījums pa pasaules valstīm ir starptautiskās darba dalīšanas pamats. Pirmkārt, nevienmērīgi sadalīti dabas resursi, t.sk. enerģētiskie resursi, bez kuriem šodien nespēj izdzīvot nevienas modernās valsts ekonomika. tas arī izskaidro Latvijas lielo interesi par iespējamām naftas atradnēm Baltijas jūrā Latvijas ekonomiskās zonas teritorijā. Otrkārt, valstis atšķiras ar savu zinātniski tehnisko potenciālu. Treškārt, dažāda ir darbinieku klasifikācija. Ceturtkārt, liela diferenciācija raksturo valstu ekonomiskās attīstības līmeni, saimniekošanas efektivitāti, darba ražīgo spēku. Piektkārt, dažādu valstu iedzīvotāji atšķiras pēc vajadzību līmeņa, struktūras, pirktspējas un konkrētā pieprasījuma. Daudzi no minētiem apstākļiem ir ilgstošas ekonomiskās attīstības rezultāts. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация