Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:812436
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.12.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

16.Cilvēktiesību aizsardzība ANO ietvaros.
ANO statūtu 55.pants nosaka: “Ar mērķi radīt nosacījumus stabilitātei un labklājībai, kas nepieciešama mierīgām un draudzīgām attiecībām starp nācijām un kas balstītos uz tautu līdztiesības un pašnoteikšanās principu, ANO veicina: CT un pamatbrīvību vispārējo cienīšanu un ievērošanu bez rases, dzimuma, valodas un ticības atšķirībām.”
Statūtu 60.p.paredz, ka par minēto funkciju izpildi ir atbildīga ANO Ģenerālā Asambleja (ĢA) un ANO Ekonomiskā un Sociālā Padome (ESP). ESP var veikt pētījumus un sagatavot ziņojumus par starpt. jaut. ekonomikas, sociālajā, kultūras, izglīt, vesel. aizsardz.u.c.jomās.Tā var sniegt ieteik. CT veicināšanas un ievērošanas nostiprināšanai (62.p.).Veikdama savas funkc,ESP var veidot komisijas, saņem no tām ziņojumus.
CT jautājumi ANO galvenokārt tiek izskatīti un sagatavoti Cilvēka tiesību komisijā. Komisijas kompetence atļauj tai nodarboties ar jebkuru CT jautājumu – sagatavot rekomendācijas un rezolūciju projektus par konkrētām CT,kuri tiek nosūtīti ESP un ĢA. Ja komisija konstatē rupjus CT pārkāpumus, tai var uzdot konkrētu pasākumu veikšanu.
CT komisija organizē sadarbību tādos CT jaut. kā padomdevēju servisu mācības,stipendijas un palīdzību dažādu CT jaut.risināšanā, piem., konstitūciju un likumdošanas reformas,brīvas un godīgas vēlēšanas, CT cietumos, CT un masu mediji u.c. Komisija vada darba grupas,kuras sagatavo dokum.speciālos jautājumos, piem., cilvēku pazušana,rupji CT pārkāp.,tiesības uz attīstību u.c. To uzdev.ietilpst arī papildus protokolu sagatavošana Konvencijai par spīdzināšanu,Bērna tiesību konv. u.c.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −8,98 €
Комплект работ Nr. 1187178
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация