Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:628968
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.10.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Licencēšana ir ārējās ekonomiskās darbības regulēšana, izsniedzot atļaujas tā veikšanai noteiktā apjomā. Tādā veidā valsts var ierobežot preču importu vai eksportu.
“Brīvprātīga” eksporta ierobežošana ir eksporta ierobežošana uz vienošanās pamata , kad tirdzniecības partneris apņemas savu eksportu nepalielināt. Parasti to ievieš valstis zem importētājvalstu politiskā spiediena.
Karteļi ir savstarpējas vienošanās starp ražotājiem dažādās valstīs ar mērķi samazināt piedāvājumu un eksportu, lai palielinātu preču/pakalpojumu cenas un tādejādi arī savus ienākumus
Subsidēšana ir naudas līdzekļu izmaksāšana vietējo ražotāju atbalstam un importa netiešai diskriminācijai. Valsts ar subsīdijām un eksporta garantijām rada iespēju eksporta firmām iziet pasaules tirgū. Eksporta subsīdijas dod iespēju pārdot preces lētāk, salīdzinot ar iekšējā tirgus cenām. Dodot eksportam garantijas valsts samazina uzņēmēja riska pakāpi. Eksporta kreditēšana ir finanšu metode, kas paredz nacionālo ražotāju veicināšanu ar valsts finansiālu palīdzību. Būtībā tā ir eksportētāju kreditēšana uz atvieglotiem noteikumiem.
Dempings ir cenu diskriminācijas forma, kad prece ārējā tirgū tiek pārdota par zemāku cenu kā iekšējā tirgū.
Dažādi likumi un normas ļauj pasargāt iekšējo tirgu, nepārkāpjot starptautisko organizāciju noteikumus.. šajā gadījumā valstis izvirza dažādas prasības importētajiem produktiem, kas apgrūtina to ieplūšanu valstī (dažādas veselības prasības ēdieniem, drošības prasības elektronikai utt.).

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация