Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:421996
 
Оценка:
Опубликованно: 07.02.2019.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Nobeidzot, atliek vēl parunāt par miesas kāri, kas ir iemesls un viens no visaktuālākajiem grēkiem, kādēļ cilvēks varēja viduslaikos novērsties no Dieva, un tas bija briesmīgi. Pats Svētais Augustīns atzinās, ka ir piedzīvojis daudz kārdinājumus un sastapies ar savas sirds ļaunumu. Kā viņš raksta: “Dvēsele pavēl miesai, un tā tūdaļ pat paklausa; dvēsele pavēl sev – un pretojas.” Viņš nemitīgi meklēja atbildi uz jautājumu starp labo un ļauno. Un cīnoties ar sevi, savām patiesībām un kaislībām, viņš atzinās visos savos grēkos. Atliek vien pieminēt no šī, ka svarīgi ir atcerēties, ka Dievs var darīt Tevi labāku tikai ar paša palīdzību. Un Dieva valstībā ķermenis ar dvēseli ir nesavienojami, tāpēc miesai ir japakļaujas un jādod priekšroka dvēseles dzīvei.
Kopumā vērtējot viduslaikus, jāteic, ja antīkajos laikos cilvēks dzīvoja tagadnei, tad viduslaiku cilvēks nudien atradās ārpus pasaules, kas mūsdienu cilvēkam varētu šķist visai dīvaini. Lasot Svēto Augustīnu, nonācu pie secinājuma, cik viduslaiki tomēr ir atšķirīgi no citiem laikiem. Protams, arī mūsdienās nav tā, ka Dievs nebūtu vairs aktuāls, jo ir ļoti daudz tādu, kas ir tikpat ticīgi un bijīgi kā cilvēki toreiz, bet no citas puses, mēs tomēr dzīvojam tagadnei. Svarīgākais, ko var paņemt no šiem fragmentiem, manuprāt, ir dvēseliskais monologs. Gan viduslaikos, gan arī šodien cilvēkam vajag ieklausīties ik pa laikam sevī un nonākt pie dažādām atklāsmēm un apgaismībām, lai vispār kaut kam rastos jēga.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация