Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:296253
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.04.2019.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

2) Kas ar ko strīdējās?
AS „Swedbank” iesniedz kasācijas sūdzību par Augstākās tiesas Civillietu tiesu palātas 2012.gada 8.maija spriedumu A.S. prasībā pret maksātnespējīgo sabiedrību ar ierobežotu atbildību „KOMUNĀLS R” un AS „Swedbank” ar trešajām personām D.S., SIA būvfirmu „CEĻI UN TILTI” par īpašuma tiesību atzīšanu uz nekustamo īpašumu un hipotēkas dzēšanu un maksātnespējīgās sabiedrības ar ierobežotu atbildību „KOMUNĀLS R” pretprasībā par nekustamā īpašuma izsoles un pirkuma līguma atzīšanu par spēkā neesošiem.

3) Saistībā ar ko puses strīdējās un ko lūdz tiesai?
A.S. 2009.gada 4.martā cēlis tiesā prasību pret sabiedrību ar ierobežotu atbildību „KOMUNĀLS R” un AS „Hansabanka” (tagad AS „Swedbank”) par īpašuma tiesību atzīšanu uz ēku nekustamo īpašumu Dārzu ielā 31, Rēzeknē, dzēšot zemesgrāmatā ierakstu par MSIA „KOMUNĀLS R” īpašuma tiesībām un hipotēkas nostiprināšanu bankas labā.
MSIA „KOMUNĀLS R” 2010.gada 26.janvārī cēlis tiesā pretprasību par 2007.gada 11.decembrī rīkotās strīdus nekustamā īpašuma izsoles un 2008.gada 3.janvāra pirkuma līguma atzīšanu par spēkā neesošiem, norādīdama, ka prasītājs bija informēts par izsoles noteikumiem un līdz ar to zināja par to, ka īpašums ir apgrūtināts ar hipotēku, kas tiks dzēsta pēc bankas prasījumu apmierināšanas.
Kasācijas sūdzībā AS „Swedbank” lūdz atcelt Augstākās tiesas Civillietu tiesu palātas 2012.gada 8.maija spriedumu un lietu nodot jaunai izskatīšanai, pamatojoties uz tālāk minētiem argumentiem.

4) Kādi bija pušu svarīgākie argumenti, aizstāvot savas tiesības?
A.S. argumenti:
Tiesības iegūt strīdus īpašumu A.S. ieguva 2007.gada 11.decembrī notikušās atklātās izsoles rezultātā, kad ar izsoles komisijas un SIA „KOMUNĀLS R” lēmumu viņš atzīts par izsoles uzvarētāju.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −8,48 €
Комплект работ Nr. 1371788
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация