Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:518762
 
Оценка:
Опубликованно: 21.09.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Tiesību pamatavots romāņu - ģermānu tiesību saimes valstis ir normatīvie akti. Normatīvo aktu vispārsaistošajam raksturam atbilst nepieciešamība tos publicēt. Likumu publicitāti jau izseni nodrošina oficiālie likumu izdevumi. Ir zināms princips, ka likuma nezināšana pati par sevi nav tiesiski pietiekams attaisnojums nodarītam pārkāpumam: ja likums ir noteiktā kartībā izsludināts - tātad tiesību adresātam par to ir jāzina. Tomēr pieņēmums, ka tiesību adresāti zina visus izsludinātos likumus, ir maldīgs. Likumu apjoma dēļ tas vispār nav iedomājams. Pat lieliski pārzinot spēkā esošos normatīvos aktus, nav iespējams garantēt faktisko tiesību zināšanu.
Tātad, var vispārīgi secināt, ka likumu uzdevums ir konstatēt tiesību galvenās normas un nostiprināt vispārējus tiesību principus, kas pamatojas taisnīgumā. Turpretim likumu mērķis nav iedziļināties tādu jautājumu detaļās, kas var rasties par katru tēmu jebkurā dzīves situācijā. Savukārt normatīvo aktu piemērošana ir tiesnešu uzdevums. Tiesnešu darba rezultātam - nolēmumam - ir likuma spēks, tas ir obligāts un “pret to jaizturas ar tādu pašu cieņu kā pret likumu”. Ja spriedums personam uzliek konkrētus pienākumus, tie ir obligāti pildāmi. Būtiska atškirība ir tā, ka tiesas spriedums neuzliek pienākumus vai saistības neierobežotam personu lokam, kas savukārt ir normatīva akta pazīme. Tādēļ tiesas spriedums uzskatāms par individuālu tiesību avotu attiecīgas lietas dalībniekiem.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация