Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:905587
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.11.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
Фрагмент работы

Tiesu administrācija - organizē un nodrošina rajonu (pilsētu) tiesu, apgabaltiesu un zemesgrāmatu nodaļu administratīvo darbu. Tā pārzina tiesu budžetu un finanses, informācijas sistēmas, personālvadību, materiāltehnisko nodrošinājumu un organizē starptautisko sadarbību. Kārto tiesnešu, tiesu darbinieku personāllietas, nodrošina tiesneša amata kandidātu atlases komisijas darbu, sagatavo dokumentus un veic pasākumus, kas saistīti ar tiesnešu iecelšanu un apstiprināšanu amatā, kā arī viņu atstādināšanu, atbrīvošanu un atcelšanu no amata, sagatavo tiesnešu amatu sarakstus un apstiprina tiesas darbinieku amatu sarakstus, apstiprina tiesas darbinieku amatu aprakstus, saskaņojot ar tiesas priekšsēdētāju, pieņem darbā un atlaiž no darba tiesas darbiniekus, izdod rīkojumus par darbinieku atvaļinājumiem, komandējumiem un apmācību, plāno un nodrošina tiesnešu, tiesas darbinieku apmācību, veic valsts vienotās datorizētās zemesgrāmatas pārziņa un turētāja pienākumus un izplata tiesu iestāžu valsts informācijas sistēmā ievadīto informāciju, izdod iekšējos normatīvos aktus par rajona (pilsētas) tiesu, apgabaltiesu administratīvā un saimnieciskā darba organizēšanu, kā arī veic pārbaudes, gādā par drošību rajona (pilsētas) tiesās un apgabaltiesās. Drošības pamatprasības nosaka Ministru kabinets.
Tieslietu ministrija – izskata sūdzības par tiesas atteikumu izsniegt pieprasīto informāciju. Tiesa, izsniedzot informāciju, ir Tieslietu ministrijas pārraudzībā. Iesniedz Finanšu ministrijai rajona (pilsētu) tiesu un apgabaltiesu budžeta pieprasījumus. Izdod iekšējos normatīvos aktus par rajonu (pilsētu) tiesu, apgabaltiesu organizatoriskās vadības jautājumiem, pieprasa no rajonu (pilsētu) tiesām, apgabaltiesām ziņas, kas tai nepieciešamas normatīvajos aktos noteikto funkciju veikšanai, veic rajonu (pilsētu) tiesu, apgabaltiesu organizatorisko vadību, veic pārbaudi rajonu (pilsētu) tiesās, apgabaltiesās.
Tieslietu ministrs – pieprasa no tiesnešiem paskaidrojumus, uzdod Tiesu administrācijai veikt pārbaudi rajonu (pilsētu) tiesās, apgabaltiesās, ja nepieciešams, iesaistot Augstākās tiesas vai apgabaltiesu tiesnešus pēc saskaņošanas ar attiecīgās tiesas priekšsēdētāju, ierosina disciplinārlietas pret tiesnešiem un uzrauga apgabaltiesu un rajona (pilsētas) tiesu priekšsēdētāju un viņu vietnieku, kā arī apgabaltiesu un rajona (pilsētas) tiesu namu priekšsēdētāju pienākumu izpildi, tai skaitā var pieprasīt paskaidrojumu par jautājumiem, kas saistīti ar tiesas, tiesu nama darba vadību.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −10,98 €
Комплект работ Nr. 1381643
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация