Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:670328
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.10.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

LR tiesas spriež tiesu civillietās(izskata un izlemj fizisko un juridisko pers. strīdus civiltiesību, darba ties., ģimenes ties., u.c. ties. un likumīgo interešu aizsargāšanā), krimināllietās(izskata un izlemj pret pers. celto apsūdzību pamatotību, attaisnojot nevainīgas pers. vai atzīstot par vainīgām un piespriežot sodu), administratīvajās(izskata un izlemj lietas par pers. admin. pārkāpumiem, pers. sūdzības par valsts pārvaldes iestāžu un amatpers. rīcību u.c.) Spriežot tiesu, tiesneši un tiesu piesēdētāji ir neatkarīgi un pakļauti tikai likumam, un to garantē valsts: 1) nepieļaut iejaukties tiesas darbā 2) nosakot atbildību par necieņu pret tiesnesi 3) reglamentējot tiesneša un tiesu piesēdētāju neaizskaramību 4) nepieļaut abiem piedalīties lietas atkārtotā izskatīšanā. Lietu izskatīšanas pamatprincipi: 1) patiesības(izskatot lietu noskaidrot objektīvo patiesību, konstatēt faktus, pamatojoties uz pārbaudītiem pierād.) 2) likumības(darbojas saskaņa ar likumiem) 3) atklātuma(tiesās lietas izskata atklāti un paziņo lēmumus publiski) 4)koleģialitāte(tiesās lietas izskata koleģiāli, katram ir 1 balss, nav tiesību attiekties no balsošanas) 5)tiesvedības valoda(tiesas notiek valsts val.) 6)aizstāvības(katram ir tiesības uz aizstāvību) 7)nevainīguma prezumpcija(nevienu nevar atzīt par nevainīgu, kamēr likums nav to pierādījis) 8) pušu līdztiesība(pusēm procesā ir vienādas ties.) 9)sacīkstes(iesniedzot pierādījumus, piedaloties nopratināšanā utt.) 10) nepārtrauktība(sēdes noris nepārtraukti) 11)tiešums un mutiskums 12)procesuālā ekonomija(tiesai lieta jāizskata savlaicīgi, jāievēro termiņi).
Jurisdikcija - Jurs(tiesības) dice(spriešana), tās principi ir 1)konsitucionālie 2)rakstītie 3)paražu 4) vispārjurisdikcijas 5)civiltiesiskie…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1206346
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация