Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:214118
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.12.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Juridisko priekšrakstu attīstības pamatvirziens romāņu-ģermāņu tiesību saimē noritēja paražu tiesību doktrīnas,principu,prakses un morāli ētisko,it īpaši ,taisnības savstarpēji bagātinojošā mijiedarbībā.Tas ietekmēja arī plurālistisko uzskatu par tiesību avotiem.Tiesību avotu jēdziens savā būtībā nozīmē spēku,kas rada tiesības.Par tādus spēku uzskata valsts varu.Mūsdienu attīstības stadijā kontinentālās Eiropas lokā kā pirmais un svarīgākais tiesību avots tiek uzskatīts likums.Likumiem ir jāizskata sabiedrības uz konsensusu spējīga vairākuma geriba,cilvēku pamattiesības,sociālais taisnīgums.tsevišķos gadījumos par tiesību pamatavotu var būt arī paražu tiesības un tiesību principi.Ja likums daļēji "pārklāj"gadījuma pažīmes,vai arī nolūkā rodas nepieciešamība pastiprināt nolēmuma pamatojumu vai argumentāciju,tad būtu piesaistāmi palīgavoti. Par tiesību palīgavotiem kontinentālās Eiropas tiesību lokā tiek uzskatīti un arī pielietoti tiesu prakse un tiesību doktrīna.
Kā tiesību palīgavoti Kontinentālās Eiropas tiesību lokā tiek pielietoti spēkā esošie tiesu lēmumi,kuru likumība ir atzīta augstākās institūcijās.
Tiek uzsvērts,ka lielai daļai likumu ir varbūtības raksturs,un tāpēc tie ir likumi - tendences.Veidojot uz šo likumu pamata tiesību normas,ļoti bieži dažādu iemeslu dēļ nepanāk pilnīgu un precīzu to atspoguļojumu,iemiesojumu normās.
Aplūkojot tiesības attīstībā ,kā dinamisku fenomenu,ir jākonstatē,ka tiesību normai ir jābūt formālo un faktisko (tam,kam jābūt pienākuma pēc un eošā)normu dialektiskai vienībai.
Tiesību normas faktisko saturu nosaka ne tikai prakse,bet arī citi sociālo normatīvo sistēmu elementi (morāles,politiskās,reliģiskās normas u.c.)
Salīdzinot ar parasto normu,praksei tuvāka ir paražas norma.
Daudzu cilvēku uztverē tā pieder pagātnei,tāpēc par paražu normu kā tiesību formu un avotu,pēc viņu domām,var runāt tikai vēsturiskā aspektā.Tādas izpratnes pamatā vispirms ir tas,ka šie cilvēki neņem vērtā paražas normas tradicionālo un mūsdienas raksturu,kā arī piederību nacionālām un starptautiskām tiesībām.…

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,48 €
Комплект работ Nr. 1203706
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация