Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:337763
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.03.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Tiesību zinātne
Tiesības – valsts garantēto vispārīgo normu kopums cilvēku kopdzīves regulēšanai un konfliktu risināšanai ar nolēmumu palīdzību.
Tiesību zinātnes definīcija – pieder pie humanitārajām zinātnēm, ties.zin.uzd. ir tiesību izpēte, kuras mērķis ir pilnīgāk atklāt to saturu, izmantojot tiesību interpretāciju un argumentāciju. Tiesību zinātnes priekšmets ir tiesības, metodes – interpretācija un argumentācija. Tiesību normas ir pozitīvās tiesības (rakstītas valsts izdotajos likumos). Tiesību vēsture ir tiesību zinātnes pamatnozare.
Tiesību zinātnes nozares:
1.Dogmatiskā – nodarbojas ar spēkā esošo pozitīvo tiesību izpēti; atklātu tiesību jautājumu izpēti, analizē likumu efektivitāti, atzīšanu sabiedrībā.
2.Juridisko metožu mācība – atklāj un pēta tās zināšanas, kas nepieciešamas ties. normu piemērotājam (kā atrast piemērojamo tiesību normu, kā panākt taisnīgu tiesisku rezultātu).
3.Pamatnozares – tiesību vēsture (pēta tiesību vēsturisko gaitu, tās struktūru laika griezumā), tiesību filozofija (pēta cilvēka dzīves principus un meklē laika gaitā nemainīgas, ideālas tiesību vērtības, mēģina izdibināt tiesību pareizības kritērijus; pēta valsts pastāvēšanu), tiesību teorija (mēģina iepazīt un aprakstīt tiesības kā tādas, kas ir tiesības, kā tās strādā), salīdzinošās tiesības (nodarbojas ar citu valstu tiesību izpēti, meklē kopsakarības, atšķirības, rada priekšlikumus nacionālās tiesību sistēmas papildināšanai, problēmu atrisināšanai), vispārīgā zinātne, kriminoloģija, tiesību socioloģija (tiesību rašanās sociālo iemeslu pētīšana, pēta tiesību lomu sociālo procesu norisē), tiesību politoloģija (apskata politiskās struktūras no tiesību aspekta, vērtē politisko procesu ietekmi uz tiesībām, pēta tiesību politiskās funkcijas un saturu).
Tiesību jēdziens
Tiesību zinātnes metodes:
1.Interpretācija – iztulkošana
2.Argumentācija – izvirza, salīdzina argumentus; motīvu un argumentu izvērtēšana. Subsumcija – lēmumu pieņemšana, pamatojoties uz tiesiskā sastāva normām.
Spēkā esošās tiesības:
1.Privātās – regulē pilsoņu savstarpējās attiecības. Pamatnozare ir civiltiesības, kas attiecas uz visiem pilsoņiem un atsevišķā privāttiesību daļa, kas attiecas uz ierobežotu personu loku. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −9,98 €
Комплект работ Nr. 1198761
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация