Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:744774
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.10.2001.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Tiesiskus darījumus var klasificēt atbilstoši dažādiem kritērijiem. Ģermāņu tiesību sistēmā izšķir vienpusējus un daudzpusējus darījumus. Apņemšanās un rīcības darījumus, kauzālus un abstraktus darījumus.
Vienpusējs darījums ir tāds tiesisks darījums, kas ietver vienas personas gribas izteikumu; šāds darījums rada tiesiskās sekas, pamatojoties uz vienas personas gribas izteikumu.
Kaut arī atsevišķos gadījumos gribas izteikums viens pats var veidot tiesiska darījuma sastāvu (piemēram, līguma uzteikums), ne katrs gribas izteikums (kā gribas izpaudums, kas vērsts uz noteiktu tiesisko seku iestāšanos) ir uzskatāms par vienpusēju tiesisku darījumu. Citiem vārdiem sakot, gribas izteikuma jēdziens nesakrīt ar tiesiska darījuma jēdzienu.
Daudzpusējs darījums ir tāds tiesisks darījums, kas ietver vairāku (vismaz divu) personu saskanīgus gribas izteikumus (sk. CL 1427.p.). Pie daudzpusējiem darījumiem pieder līgumi, kopakti un lēmumi.
Apņemšanās darījums ir tāds tiesisks darījums, ar kuru viena persona apņemas izpildīt par labu otrai personai noteiktu darbību vai atturēties no tās. Ar šādu darījumu tiek nodibināta saistību tiesiskā attiecība. Apņemšanās darījuma sekas ir nevis saistītās personas (parādnieka) mantas aktīva samazināšanās, bet gan viņa mantas pasīva palielināšanās. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1197752
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация