Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:297117
 
Оценка:
Опубликованно: 02.06.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Līgumsods ir pametums, ko kāda persona uzņemas ciest sakarā ar savu saistību tajā gadījumā, ja viņa šo saistību neizpildītu vai neizpildītu pienācīgi. Līgumsods par saistību neizpildi vispār ir konkrēti noteikta naudas summa vai cita mantiska vērtība, kuru nedrīkst noteikt vairākkārtīgu (atkārtotu) vai pieaugošu maksājumu vai devumu veidā. Līgumsods par saistību nepienācīgu izpildi vai neizpildīšanu īstā laikā (termiņā) var tikt noteikts pieaugošs, taču kopumā ne vairāk par 10 procentiem no pamatparāda vai galvenās saistības apmēra. Pastāv kumulatīvs (summējas kopā ar atlīdzināmajiem zaudējumiem), ieskaita (tāds, kuru ieskaita atlīdzināmo zaudējumu summā), izvēles (pastāv tikai teorētiski, jo likums neparedz situāciju, kad kreditors var izvēlēties tikai vienu no divām iespējām – zaudējums vai līgumsods) un izslēdzošs līgumsods (teorētiskā līmenī, līgumsoda piedzīšana izslēdz iespēju piedzīt zaudējumus).
Rokasnauda ir saistību pastiprinājums, kas sākotnēji var likties itin vienkāršs- līguma viena puse iedod otrai zināmu naudas summu kā apliecinājumu, ka tā atzīst saistību un piekrīt šo summu zaudēt, ja saistību neizpildīs. Pie tam, tā cer, ka abas puses saistību pienācīgi izpildīs un gala rezultātā samaksātā summa vai nu tiks ieskaitīta samaksātāja saistības izpildījumā, vai atdota atpakaļ. Rokasnaudai ir pierādījuma un nodrošinājuma funkcijas. Ja tomēr šis, ar rokasnaudu nostiprinātais darījums netiek izpildīts, tad, ja vainīgs ir rokasnaudas ņēmējs, viņam tā jāatdod tās devējam divkāršā apmērā, bet ja vainīgs rokasnaudas devējs – viņš zaudē tiesību to prasīt atpakaļ. Bez tam vainīgam jāatlīdzina pretiniekam visi zaudējumi.
Priekšlīgums ir līgums par cita līguma slēgšanu nākotnē. Lai priekšlīgumu varētu uzskatīt par noslēgtu, tajā jāvienojas par būtiskām nākotnē noslēdzamā līguma sastāvdaļām.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,98 €
Комплект работ Nr. 1354342
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация