Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:387199
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.03.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1.Valstu transporta politika.
Mūsdienās galvenokārt saprot regulēšanas un deregulēšans politiku. Pasaulē valdības pakāpeniski atskaās no infrastruktūras finansēšanas. Valstij, ņemot vērtā tās ģeogr.st., demogrāfisko situāciju ir jāatbalsta savi transporta uzņēmumi. Valstu politika visbūtiskāk ir saistīta ar tranzītpārvadājuma procesiem caur savai teritorijai. Saistīts ar transporta koridoru attīstību. LV- Helsinki- Tallina- Rīga- Varšava, bet vairāk ieinteresēta R-A koridora attīstībā. Citas kaimiņvalstis ir ieinteresētas, lai tranzīts iet caur to teritorijām, jo tad tiks uzlabota infrastruktūra, izdevīgi tarifi utt.
2.Valsts transporta ekonomiskā regulēšana.
Valsts var noteikt dažādus ierobežojumus transporta izeju tirgum. Noteikt transporta tarifus. Noteikt ierobežojumus uzņēmumu patvaļīgai iziešanai no tirgus. Mērķis ir palielināt transporta uzņēmumu skaitu un palielināt konkurenci. Radīt konkurenci gan noteiktās teritorijās, gan maršrutos. Eksistē brīvais tirgus un valstij ir jāatbild par iedzīvotāju veselību un drošību, kā arī par apkārtējās vides tīrību un infrastruktūras kvalitāti un attīstību.
3. Vispārējās tirgus attīstības tendences mūsdienās.
Atkarīga no saimniecības attīstības tendencēm. Galvenā prasība- tirgus pieprasa pārvadātāju pielāgošanos specifisko lietotāju prasībā, šī pielāgošanās notiek gan attiecībā uz transporta pieprasījuma kontraktu slēgšanu u.c. palīgieroču attīstību. Palielinās prasības uz transporta piegādi precīzi laikā. Svarīgi ir radīt līdzvērtīgu konkurenci visiem transporta veidiem. . Palielinās starpnieku pakalpojumi, kā arī aizvien vairāk apvienojas dažādi transporta veidi, pieaug vietējo, mazo uzņēmumu apjoms, būtiski uzlabojumi ir vērojami iekraušanas/izkraušanas darbos. Mainās transporta vadīšans metodes- vadīšana tuvinās lietotāja mārketinga un loģistikas stratēģijā, palielinās konteinteru, dažādu palīgieroču izdomāšana. Izmanto sakaru pavadoņus.…

Коментарий автора
Коментарий редакции
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация