Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:934315
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.01.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Rentabilitāte: kontrolē uzņēmuma pelnītspēju, tā finansiālo rādītāju, tā darbības ienesīguma līmeni un efektivitāti kopumā. Tā parāda cik pelnoša ir pārdotā produkcija. Rentab. rādītāji raksturo peļņas veidošanas faktoru vidi. Rentabilitātes līmenis ļauj novērtēt uzņ. spēju saimn. darb. procesā ģenerēt nepieciešamo peļņu un raksturot aktīvu un ieguldītā kapitāla izmantošanas efektivitāti. Šie rādītāji parāda pelņas un pērējo resursu attiecību. Izsaka %: jo augstāks % līmenis, jo uzņ. darb. Ir efektīvaka. Komerciāllā: operatīvā raksturo uzņ. paša darbības pelnītspēju, jo nav atskaitīts nodoklis un %, tā ir uzņēm; patiesās darbības rezultāts. Buto r.- raksturo cik uzņ. Izlieto izmaksu ražošanas vajadzībām. Ekonomiskā: liecina cik efektīvifunkcionē ieguldītais kapitāls. Finansiālā: pašu kapitāla pelnītspēja.

Likviditāte: ir uzņēmuma spēja jebkurā laikā atmaksāt savas īstermiņa saistības. Šī spēja ir atkarīga no attiecības starp uzņēmuma maksāšanas līdzekļu potenciālu un uzņēmuma finansiālajām saistībām. Īstermiņa saistību dzēšanai izmanto apgrozāmos līdzekļus. Ar kāda apgrozāmā aktīva likviditāti saprotam tā spēju transformēties naudas līdzekļos, bet likviditātes pakāpi nosaka laika perioda garums, kurā šī transformācija var notikt. Jo īsāks ir šis periods, jo likvīdāks ir dotais aktīvu elements. Uzņēmuma likviditāte liecina par to, kāds apgrozāmo līdzekļu daudzums teorētiski ir pietiekams, lai segtu īstermiņa saistības, kaut arī nedaudz pārkāpjot termiņus, kuri paredzēti līgumā.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация