Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:914550
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.11.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Kompānijas Hearing Technology dibinātājs un prezidents centās izveidot tādu organizāciju, kas ātri un elastīgi reaģētu uz starpnieku pieprasījumu pēc kompānijā ražotajiem dzirdes aparātiem. Seši kompānijas darbinieki apstrādāja jebkuru standartpasūtījumu ne ilgāk kā trīs dienas pēc tā saņemšanas. Kompānija veiksmīgi attīstījās un ar laiku tajā strādāja nevis 6 bet 80 cilvēki. Savukārt pasūtījumu apstrādes laiks nezkāpēc palielinājās līdz 8 dienām. Tas bija pietiekams iemesls tam, lai starpnieki priekšroku dotu citiem ražotājiem. Pie kam arvien biežāk tika izteiktas sūdzības par kredītu daļas lēno darbību, par tās vājo saikni ar ražošanas un tirdzniecības daļām. Prezidents, lai uzlabotu situāciju, organizēja vairākas tikšanās ar darbiniekiem, taàu viņa aktivitātēm nebija vēlamā efekta. Kompānija, kurā strādāja pavisam tikai 80 cilvēki, bija zaudējusi elastību tiktāl, ka kļuva nekonkurētspējīga.
Ko Jūs ieteiktu darīt prezidentam, lai uzlabotu situāciju, resp., lai kompānija kļūtu tikpat elastīga un operatīva kā iepriekš? Vai šī uzdevuma risināšanai var palīdzēt darba komandu veidošana?

Piemērā minētā problēma sastopama visai bieži, it īpaši tajās kompānijās, kur ir liels strādājošo skaits. Lai saglabātu darba operativitāti un elastību, arvien lielāka uzmanība tiek pievērsta komandu principam darba orgaizēšanā. Komandas darba koncepcija būtiski maina organizācijas darbu kopumā.

Komandas izveidošanas pamatā ir atbildības deleģēšana grupai attiecībā uz kādu konkrētu jomu, piem., sarežģītu pasūtījumu apstrāde, kvalitātes problēmas, jaunu tehnoloģiju apgūšana utt. Komandu darbs ir viens no vadīšanas instrumentiem, kas sekmē darbinieku iesaistīšanu darba procesā, dodot tiem papildu pilnvaras. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1150516
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация