Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:740583
 
Оценка:
Опубликованно: 20.03.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Izmaksu metode    3
2.  Salīdzināšanas metode    6
3.  Ieņēmumu metode    7
4.  Uzņēmuma vērtības noteikšana    9
Фрагмент работы

4. Uzņēmuma vērtības noteikšana
Lai aprēķinātu SIA UAT vērtību tika izmantotas 3 dažādas metodes: izmaksu metode, salīdzināšanas metode un ieņēmumu metode.
Iegūtā vērtība pēc izmaksu metodes ir 1 266 779 LVL. Šajā metodē tika noteikta uzņēmuma neto vērtība, atņemot no aktīvu bilances kopsummas saistību kopsummu. Aprēķinot neto aktīvu vērtību, tā tika koriģēta ar atlaidēm un prēmijām. Šai metodei ir visaugstākā ticamības pakāpe, jo aprēķini tika veikti pārvērtējot bilances datus. Ticamības koeficients ir 0.5.
Iegūtā vērtība pēc salīdzināšanas metodes ir 1 936 854 LVL. Salīdzināšanas metode paredz izmantot informāciju par atklātiem uzņēmumiem, kuru akcijas tiek kotētas fondu biržā. Šī metode tiek balstīta līdzīgu uzņēmumu akciju cenām fondu biržā. Dati par salīdzināmiem uzņēmumiem, pēc to korekcijas, var tikt izmantoti kā orientējoši uzņēmuma vērtības noteikšanai. Šāda veida informācija var tikt izmantota kā orientieris arī slēgta tipa uzņēmumiem, tomēr SIA UAT akcijas nekotējās birža un tas būtiski apgrūtināja salīdzināšanu. Salīdzināmo uzņēmumu izvēle tiek veidota pamatojoties uz līdzīgo uzņēmumu analīzes pēc to nozares, produkcijas, darbības stratēģijas, finansu rakstura (rentabilitātes, izaugsmes tempiem u.t.t.), vadības efektivitāti, vadības profesionalitāti u.c.. Ņemot vērā iepriekšminēto, šīs metodes pielietojums mums ir apgrūtināts informācijas trūkuma dēļ un tādēļ nav īpaši objektīvs.
Iegūtā vērtība pēc ieņēmumu jeb diskontētās naudas plūsmas metodes ir 1 450 589 LVL. Diskontētās naudas plūsmas metode (DCF) definē uzņēmuma kapitāla vērtību pēc tā spējas nākotnē radīt peļņu - uzņēmuma nākotnē (turpmākajos piecos gados) ģenerētajām brīvās naudas plūsmām, kas tiek diskontētas, lai noteiktu to tagadnes vērtību. Ņemot vērā to, ka ir grūti paredzēt nākotnes ienākumus un inflācijas ietekmi, kā arī uzņēmuma attīstības stabilitāti šī metodes ticamība ir 0.3.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация