Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:155205
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.02.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Saistība ar darbības veidiem. Kontroles sistēmai jāatbilst darbības veidam, kas tiek kontrolēts. Nepareizs kontroles mehānisms var tikai maskēt, nevis vākt informāciju. Piemēram, ja tirdzniecībā stingri kontrolē tikai pārdošanas apjomu un aizmirst peļņu, tad šī pieeja noved pie zaudējumiem.
Savlaicīgums. Kontroles savlaicīgums nenozīmē tā veikšanas ātrumu vai biežumu. Galvenais ir laika intervāls, kam jāatbilst organizācijas mērķiem u plāniem. Piemēram, mazumtirdzniecības veikalā, lai nodrošinātu preču sortimentu, nepieciešama iknedēļas precīza informācija par preču krājumiem noliktavā. Taču, lai noteiktu zaudējumus, kas var rasties no dažādiem neparedzētiem notikumiem (plūdi, zādzības u.c.) preču inventarizācija jāveic katru ceturksni. Savukārt, lai sekotu naudas plūsmai kontā, veikala menedžeris var kontrolēt pirkšanas apjomu katru dienu.
Elastīgums. Tāpat kā plāniem, arī kontrolei ir jābūt pietiekami elastīgai, lai pielāgotos iekšējām un ārējām izmaiņām. Piemēram, ja uzņēmumā sortiments sastāv no 75 nosaukumiem, tad kontroles sistēmai ir jābūt tādai, lai bez problēmām tā turpinātu darboties arī tad, ja preču sortiments palielinās līdz 100 nosaukumiem.
Vienkāršība. Ja kontroles sistēma ir pārāk sarežģīta un darbinieki to neuztver un neatbalsta, tad tā nevar būt efektīva.
Precizitāte. Kontrolei jābūt precīzai un rūpīgai. Organizācija var ciest zaudējumus, ja menedžeris pieņem lēmumu neprecīzas informācijas dēļ. Ja kontroles sistēma sniedz neprecīzu informāciju, tā ir jānovērtē un jānovērš sagrozījumu dēļ. Jāņem vērā, ka iemesli var būt saistīti gan ar darbiniekiem, gan ar kontroles tehniku un tehnoloģiju.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1329428
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация