Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:209293
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.12.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Vēsturiskā tiesību skola un tās ietekme uz Baltijas tiesībām

Vēsturiskā tiesību skola(doktrīna) – izveidojās Vācijā 18 – 19 gs.(Hugo, Savinji, Puhta). Tiesības izceļas no tautas un rodas vēsturiskās dzīves objektīvā procesā. Ir tikai konkrētā valstī spēkā esošās tiesības, kuras mainās līdzi tautas vēsturiskajai attīstībai un izceļas no tautas . Paražu tiesības ir prioritāras pār likumiem.
Var tikai daļēji piekrist Mihaela Dohertija (Michael Doherty) viedoklim, ka vēsturiskā tiesību skolas darbība bija kā pretreakcija Lielajai franču revolūcijai un dabisko tiesību teorijā pieļautajām kļūdām, vēsturiskās tiesību skolas (turpmāk VTS) mērķi bija citi, ievērojami nozīmīgāki par vienas revolūcijas vai vienas doktrīnas kritiku. Vēsturiskās tiesību skolas pārstāvji bija orientēti atklāt, pēc viņu domām, tiesību patieso dabu, kas atbilstu tautas apziņai. VTS zinātniski metodoloģiskajā ziņā strādāja ar vēsturisko un sistēmisko pētniecības metodi. Tādējādi tiesības tika pētītas nesaraujamā saistībā ar tautas kultūras ģenēzi un evolūciju. Neviena cita tiesību skola nepiešķīra tik lielu nozīmi tautas kultūras vērību apzināšanai, kā VTS.
Tāpat kā sociālistiskā tiesību doktrīna arī VTS, vismaz formāli noliedza dabisko tiesību doktrīnu. Tomēr attiecībā uz VTS ir viens ”bet”, jo pēc Franča Viakera (Franc Wieacker) uzskata tieši VTS panāca dabisko tiesību pzitivēšanu, jo sakārtoja dabisko tiesību atziņas (principus) noteiktā sistēmā, atmetot lieko, uz dabiskajām tiesībām neattiecināmo. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,98 €
Комплект работ Nr. 1164960
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация