Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:373400
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pirmās divas stadijas – nekāda īpaša uzvedība attiecībā uz pazudušajiem priekšmetiem.
Novēroti tiek jaundzimušie bērni, to reakcija uz gaismu, skaņu, redzes lauku u.c. Garšas, redzes, skaņas vai taustes tēli, kad bērns pārstāj zīst, redzēt, dzirdēt vai satvert, viņam liekas eksistējam kā no darbības neatkarīgi pastāvīgi objekti, kurus tas vienkārši atrod ārpusē. Pirmās divas stadijas raksturo uz pazudušajiem priekšmetiem attiecināmas jebkādas specifiskas uzvedības trūkums.
Trešā stadija – akomodācijas kustības turpinošas uztvertās pastāvības sākums. – pazudušo priekšmetu aktīvas meklēšanas un satveršanas sākums. Pieci darbības veidi: vizuāla akomodācija straujām kustībām, pārtrauktā satveršana, atliktā reakcija, neredzamā veseluma atjaunošana, sākot no kādas redzamas daļas, percepciju traucējošo šķēršļu novākšana. Bērnam vēl it kā nav saite starp dieviem cikliem – satvert lietu, kura pazūd no viņa redzes lauka, ja šī lieta neilgi pirms tam nav bijusi saskarē ar viņa rokām.
Ceturtā stadija – aktīva pazudušā priekšmeta meklēšana, ņemot vērā redzamās pārvietošanās secību. Meklē jau ārpus uztveres lauka. Bērns priekšmetu meklē tikai īpašā pozīcijā – tajā, kurā pirmoreiz priekšmets tika paslēpts un atrasts., ar laiku – tās jau var būt vairākas vietas, kur priekšmets ir bijis – tiek pārbaudītas visas. Ietekmē atmiņas nepilnības – bērns vēl visas vietas secīgi neatceras.
Piektā stadija – bērns jau ņem vērā priekšmeta pārvietošanās secību. Notiek pakāpeniska telpisko attiecību apgūšana, tomēr viņš vēl neveido savstarpēji saistītu telpisku grupu. Priekšmets bērnam vēl nav tas pats, kas mums.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация