Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:578629
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.11.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Akūta bruceloze: Prodroms ilgst 3-5 dienas, izpaužas ka vājums, nogurdināmība, nelielas galvas sāpes, ēstgribas trūkums. Pieaugot intoksikācijai parādās drebuļi, svīšana, drudzis, hepatosplenomegalija. Drudzis ir ilgstošs (39-40 ⁰C,3-4 ned.). Raksturīgs febris undulans vai remittens. Intoksikācijas dēļ parādās CNS funkcionāli bojājumi, kas izpaužas ka eiforija, tāpēc slimnieks jūtas labi un nejūt paaugstināto temperatūru un saglabā darbaspēju. Vienlaikus palielinās perifērie limfmezgli, īpaši kaklā un padusēs. Tie ir nesāpīgi, nesaauguši ar apkārtējiem audiem un var sasniegt 1 cm diametrā.

Hroniska bruceloze: diagnozi parasti uzstāda pēc simptomiem kas saglabājās 1 gadu vai vairāk. Pārsvarā ir neliels drudzis un neiropsihiskie simptomi. Seroloģiskie rezultāti un kultūra parasti ir negatīvi. Lokālas komplikācijas parasti novēro pacientiem ar akūtām, slimībām vai hronisku neārstētu infekciju. Kustību-balsta aparāta, urogenitālā sistēma, aknas un liesa tiek skartās visbiežāk.

Recidivējošu brucelozi, var būt grūti atšķirt no reinficēšanās. Simptomi līdzīgi pirmreizējai saslimšanai, tomēr daudz smagāki. Simptomi parasti attīsta 2-3 mēnešus pēc terapijas pabeigšanas. Kultūras rezultāti parasti ir pozitīvi, un seroloģiju var grūti interpretēt, tāpēc ELISA metode ir ieteicamākā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация