Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
12,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:509433
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.08.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 20 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

5. Laika plānošanas tehnikas
Kad iespējas pārsniedz resursus ir jāpieņem lēmums. Tā kā laiks ir ierobežots, ir jāizvēlas no darbiem kurus darīt, un kurus nē. Lai veiksmīgāk noteiktu darāmās lietas, mūsdienās tiek piedāvātas vairākas tehnikas, kuras izmantot. Kā veiksmīgākās no tehnikām tiek piedāvātas ABC prioritizēšana un Eizenhauera princips.
ABC metode sevī ietver trīs punktus: (1) Piefiksē – uzdevums ir piefiksēt visus darāmos darbus konkrētajai dienai/nedēļai, nedomājot par to nozīmību, vienkārši tiek uz lapas pierakstīti visi uzdevumi, kurus ir vēlme izdarīt konkrētajā laika posmā; (2) Prioritāšu noteikšana – vērojot izveidoto sarakstu, katram no darāmajiem darbiem tiek pievienots klāt burtiņš A, B vai C, kur A nozīmē jāizdara, B – vajadzētu izdarīt un C – būtu jauki to izdarīt; (3) Plānošana – katram no uzdevumiem, pievēršot uzmanību to prioritāšu nozīmei, tiek izveidots plāns, kas sevī ietver atbildes uz jautājumiem: Kad? Cikos? Cik ilgi šis uzdevums tiks veiks? (Haynes, 2009).
Eizenhauera princips palīdz atšķirt no vienas puses steidzami, no otras – svarīgo, noteikt uzdevumiem prioritātes, steidzamību un nozīmību, un izlemt vai konkrēto uzdevumu ir nepieciešams veikt jau šodien, vai varbūt to nav nepieciešams veikt vispār. Uzdevums ir visus savus plānotos darāmos darbus (arī laiku, kuru ir vēlme pavadīt kopā ar ģimeni vai vienkārši atpūsties, nedarot neko) sadalīt četros kvandrantos, kur: (1) atrodas darbi, kas ir steidzami un svarīgi; (2) atrodas darbi, kas ir steidzami, bet nesvarīgi; (3) darbi, kas nav steidzami, bet ir svarīgi; (4) darbi, kas nav steidzami, un nav arī svarīgi (McKay, & McKay, 2013).

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация