Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
9,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:691439
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.02.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Secinājumi
Šajā darbā iepazinos ar Milikena eksperimenta laboratorijas iekārtu un tās darbību, tika izvēlētajiem pilieniem noteikts piesātinājuma ātrums, krītot gravitācijas laukā, kustības ātrums starpībā no kondensatora platēm pieslēgtā sprieguma un polaritātes, aprēķināts elektrona lādiņš.
Darbs tika veikts sekmīgi, lai gan ļoti ilgi un liela daļa datu tika neizmantota. Uz to norāda tas, ka iegūtie pilienu lādiņi kļūdas robežās ir literatūrā zināmā elektrona lādiņa daudzkārtnis. Kopā veiksmīgi tika apskatīti 4 pilieni, kuriem tika aprēķināts, ka diviem no tiem – trešajam un ceturtajam – ir viens brīvais elektrons, bet otriem diviem – pirmajam un trešajam – ir divi nekompensētie brīvie elektroni.
Iegūtajiem rezultātiem ir lielas relatīvas kļūdas. To rašanās cēlonis ir iekārtas un metodes nepilnības. Savu daļu neprecizitātes, protams, ātruma noteikšana, kuras ietvaros tiek noteikts ceļš, ko veic piliens laika momentā. Šos abus parametrus ietekmē cilvēciskais faktors, proti, cik ātri un precīzi tiek fiksēts laiks. Liela daļa datu netika izmantota, jo darba gaitā izvēlētais piliens tika „pazaudēts”. Tika novērota piliena „aizpeldēšana” prom no redzesloka, ko nevarēja novērst ar iekārtas līmeņa mainīšanu. Daži pilieni pie mazām lauka intensitātēm nevarēja pacelties atpakaļ uz augšējo kondensatora plātni, šāds piemērs ir ceturtais piliens, kuram pie 200 V vairāk kustība uz augšu netika novērota, līdz ar to var secināt, ka brīvā elektrona un elektriskā lauka mijiedarbībā bija pārāk vāja salīdzinot ar gravitācijas spēku, ko ietekmē piliena izmēri. Tika novēroti pretēja lādiņa pilieni, kuri, pieslēdzot elektrisko lauku, pārvietojās pretējā virzienā.
Precīzākai sausā gaisa viskozitātes noteikšanai no dotajiem punktiem uz aparāta, kas saista termistora spaiļu pretestību un tam atbilstošo temperatūru kamerā, tika izveidota funkcija, ar kuras palīdzību noteica vidējo temperatūru. Dati un aproksimētā funkcija ir pievienota pielikumā kā 13.Tabula un 5.Grafiks. Tika novērots, ka darba sākumā pretestība izmainās, tas ir, samazinās, bet pēc kāda laika iestājas līdzsvars un tā svārstās ap 2,05 MΩ. Viskozitātes tabulai būtu nepieciešams norādīt taisnes vienādojumu, lai precīzāk noteiktu y ass vērtību. Kā arī šīs metodes nepilnība ir tāda, ka tiek izmantoti starp parametri, kas ievieš katrs savu kļūdas komponenti.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1398282
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация