Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:984278
 
Оценка:
Опубликованно: 27.08.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Anketas pilotāža
Pētījuma veikšanai izveidojām aptaujas anketu, kuru bijām iecerējuši izsniegt aizpildīšanai privātā un valsts sektora darbiniekiem. Tā kā pētījumā iecerēts noskaidrot to cik labi latviešu valodu pārvalda darbinieki, kuru dzimtā valoda ir cita, piemēram, krievu poļu utt. Izveidojot aptauju pārbaudījām tās precizitāti veicot tās pilotāžu. Izvēlējāmies 12 respondentus pilotāžas procesa veikšanai.
Pirmā kļūda, kuru saskatījām savā anketā bija ievadteksta trūkums. Mēs potenciālo respondentu neiepazīstinājām doto situāciju un, kā arī ar sevi, līdz ar to respondentiem nebija skaidrs kāpēc viņiem šī anketa jāaizpilda. Tā kā mēs atradāmies līdzās pilotāžas respondentiem, šo kļūdu labojām mutiski iepazīstinot viņus ar nepieciešamību iegūt datus un veikt anketēšanu.
Otrā kļūda, kuru bijām pieļāvušas izstrādājot anketas jautājumus, bija atbilžu variantu nepietiekamība slēgtajos jautājumos, piemēram, 6. jautājumā par to kā respondents vērtē latviešu valodas pasniegšanas kvalitāti iestādē, kurā viņš to apguva. Vairāki respondenti pierakstīja paši klāt, ka nezina. Iespējams, šāda situācija radusies tāpēc, ka šie cilvēki nav dzimuši Latvijā, bet gan ieceļojuši jau pēc skolas beigšanas, tātad latviešu valodu nav mācījušies skolā. Savu pētījumu izstrādājot, mēs vairāk orientējāmies, ka mums varētu atbildēt cilvēki, kuri ir mācījušies skolā Latvijā, saskārušies ar krievvalodīgo skolu programmu reformām un iepazinuši visus šo reformu „jaukumus”, taču reāli, apmēram trešdaļa pilotāžas gaitas respondentu bija ieceļotāji no citām valstīm un, ja arī mācījušies kādā no Latvijas izglītības iestādēm mazākumtautību pārstāvjiem, tad latviešu valodas apguve nav bijusi primāra. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация