Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:954262
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.06.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Фрагмент работы

Ārējās vides novērtējums, jeb PEST analīze runā par Politiskiem, Ekonomiskiem, Sociāliem un Tehnoloģiskiem vides aspektiem, kas var radīt riskus.
1. Politiskais aspekts. Valsts regulē pašvaldības rīcību visās jomās, valsts pieņemtie lēmumi ietekmē arī pilsētiņas izveidi. Mūsu gadījumā, piemēram, pilsētiņas projektēšanu un izveidi, būvniecību, labiekārtošanu, pilsētiņas kultūras dzīvi un uzņēmējdarbību tirdzniecības kārtību. Ja pasākuma organizācijas laikā kāds no nosacījumiem mainās, var rasties neparedzēti izdevumi jeb darbības.
2. Ekonomiskais aspekts. Ekonomiskais stāvoklis jebkurā teritorijā ietekmē vietējo iedzīvotāju maksātspēju; ekonomiskajam stāvoklim pasliktinoties, var izveidoties situācija, ka plānotās pilsētiņas cena noteikta par augstu. Pilsētiņā dzīvošana kļuvusi par dārgu un tas nav pensionāriem pieejams un pievilcīgs.
3. Sociālais aspekts. Dažādu institūciju un uzskatu, priekšstatu iespaids var mainīt mērķauditorijas attieksmi pret pilsētiņu – ja pilsētiņa ir pretrunā ar vietējām tradīcijām, vērtību sistēmu to ir grūti īstenot. Mūsu gadījumā šādu risku grūti paredzēt, jo ir iespēja, ka pilsētiņā pieteiksies tikai aktīvākie pensionāri ar daudz maz līdzīgiem uzskatiem. Plānotie pensionāri ir Latvieši. Šāda veida risks parādās gadījumā, ja šo produktu vēlētos pārdot starptautiskajā tirgū. Tad varbūt ir jāpārvar citas tautas kultūras aizspriedumi un tradīcijas.
4. Tehnoloģiskās vides aspekts. Mēs varam lietot tās tehnoloģijas kuras sabiedrībā darbojas. Pārsvarā tehnoloģijas rada priekšrocības, tomēr tās mēdz arī pievilt tehnisku apsvērumu dēļ. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация