Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:994125
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 31.10.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Informācija par uzņēmumu    4
2.  Uzņēmuma vietas izvēlei un telpām reglamentētās prasības    9
3.  Darba tiesiskās attiecības uzņēmumā    11
4.  Darba aizsardzības organizācija uzņēmumā    15
4.1.  Darba vides riska novērtēšana    16
4.2.  Darba vides iekšējā uzraudzība    21
4.3.  Darba drošības instruktāžas veikšana    21
5.  Ugunsdrošības pasākumu instrukcija    23
  Secinājumi un priekšlikumi    30
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    31
  Pielikumi    32
Фрагмент работы

Mūsdienu ekonomiskajos apstākļos Latvijā pastāv liela konkurence tirdzniecības uzņēmumu vidū, īpaši attīstoties lielveikalu tīkliem. Tāpēc pamatoti ir apdraudēta tā iedzīvotāju daļa, kurai daudzus gadus bijušas plašas iespējas realizēt savu pašaudzēto lauksaimniecības produkciju, pašu izgatavotās amatniecības preces. Latvijas Republikas likumdošanā noteikts, ka tikai tirgū var realizēt šāda veida produkciju un preces.
Tirgū, iesniedzot atbilstošu dokumentāciju, ikviena juridiskā vai fiziskā persona var tirgoties, ievērojot Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteiktās prasības. Tādā veidā tirgū darbojas zemnieki, zemnieku saimniecības, lauksaimnieki, amatnieki, individuālā darba veicēji un juridiskās personas.
Šādā vidē savu saimniecisko darbību veic pašvaldības SIA „Ventspils tirgus”. Lai uzņēmuma darbība noritētu atbilstoši Latvijas Republikā pastāvošajai likumdošanai, lai uzņēmums varētu darboties un attīstīties, svarīgs uzdevums ir nodrošināt uzņēmumu ar zinošu darbinieku sastāvu. Lai to veiktu nepieciešams veikt veselu pasākumu plānu. Viens no tādiem ir darba vides radīšana.
Dar­ba vi­de ie­ņem ļo­ti no­zī­mī­gu lo­mu dar­bi­nie­ka dzī­vē, jo lie­lu da­ļu no sa­va dar­ba mū­ža cilvēki pa­va­da dar­bā. Dar­ba vi­de ir dar­ba vie­ta ar vi­siem ta­jā un ap to eso­ša­jiem ap­stāk­ļiem un ris­ka fak­to­riem, kas ie­tek­mē vai var ie­tek­mēt cilvēku dro­šī­bu un ve­se­lī­bu. Tā­dēļ ir sva­rī­gi, lai ša­jā vi­dē dar­bi­nieks jus­tos la­bi, pēc ie­spē­jas ēr­tāk un dro­šāk. La­bā un sa­kār­to­tā dar­ba vi­dē pie­aug dar­ba ra­žī­gums, sa­ma­zi­nās ne­lai­mes ga­dī­ju­mu un arod­sas­lim­ša­nu skaits, dar­bi­nie­ki strā­dā efek­tī­gāk un vi­ņu dar­ba mūžs pa­il­dzi­nās.
Tāpēc prakses darbā aplūkota darba aizsardzības organizēšana konkrētā uzņēmumā - pašvaldības SIA “Ventspils tirgus” (turpmāk tekstā – TIRGUS), kas reorganizācijas rezultātā turpina darbu ne vairs kā pašvaldības bezpeļņas uzņēmums, bet kā pašvaldības sabiedrība ar ierobežotu atbildību.
Dar­bā snieg­tā in­for­mā­ci­ja ap­rak­sta TIRGUS pa­mat­prin­ci­pus dar­ba dro­šī­bas un dar­ba aiz­sar­dzī­bas jo­mā.
De­ta­li­zē­tāk tiek ap­ska­tī­ti tā­di jau­tā­ju­mi kā ris­ka fak­to­ri uz­ņē­mu­mā, ugunsdrošība un elektroietaišu drošība, at­spo­gu­ļo­ta kon­krē­ta dar­ba vie­ta no dar­ba dro­šī­bas vie­dok­ļa.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация