Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека

Выгодно: цена со скидкой!

Обычная цена:
4,49
Экономия:
0,67 (15%)
Со скидкой*:
3,82
Купить
Добавить в список желаний
Идентификатор:379936
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.01.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Uzņēmuma plānojums un iekārtojums   
1.1.  Higiēnas faktori   
1.2.  Ēka un iekārtas   
1.3.  Pārtikas ražošanas telpas   
2.  Ūdens apgāde   
3.  Mazgāšanas un dezinfekcijas iekārtas (ierīces)   
4.  Apgaismojums   
5.  Ventilācija   
6.  Ģērbtuves un tualetes   
7.  Roku mazgāšanas iekārtas uzņēmuma zonās, kur strādā ar pārtiku   
8.  Iekārtas un darba rīki – materiāli un konstrukcijas ar higiēnas nodrošināšanas iespējām   
9.  Ražošanas higiēnas prasības   
10.  Personāla higiēna   
11.  Pārtikas nekaitīguma nodrošinājums   
12.  Pārtikas atkritumi   
Фрагмент работы

12. PĀRTIKAS ATKRITUMI
Pārtikas atkritumi tiek izmesti virtuvē speciāli tam domātos plastmasas konteineros, kas vajadzības gadījumā ir tīrāmi un dezinficējami – kas tiek darīts ļoti reti, konteineros ir atkritumu maisi. Atkritumus izmet gan virtuves darbinieki, gan oficiantes.
Kad konteineri ir pilni –parasti darba dienas beigās tie tiek iznesi uz lielajiem atkritumu konteineriem ēkas iekšpagalmā.
Uzņēmumam ir noslēgts līgums ar atkritumu apsaimniekošanas firmu, kas veic atkritumu savākšanu reizi nedēļā.
Secinājumi – ēdināšanas uzņēmums cenšas ievērot higiēnas prasības.
Ēdināšanas uzņēmumā ražošanas procesa laikā var rasties dažādi atkritumi, ko var iedalīt
šādās grupās:
ēdienu atliekas (gatavu ēdienu pārpalikumi, augu izcelsmes blakusprodukti – mizas
u.c., fritēšanā izmantotās eļļas);
agrākā pārtika (pārtikas produkti, kuriem beidzies derīguma termiņš);
dzīvnieku izcelsmes blakusprodukti (zivju, gaļas un olu pirmapstrādē radušies
neēdamie pārtikas atkritumi);
citi atkritumi (papīrs, stikls, metāls utt.)
Pārtikas un citus atkritumus uzņēmumā savāc atkritumu konteineros un seko, lai tie tiktu savlaicīgi iztukšoti, nepieļaujot pārmērīgu atkritumu uzkrāšanos. Atkritumu konteineru konstrukcija un materiāls ir ērts lietošanā un tīrīšanā. Atkritumu uzglabāšanai izmanto aiztaisāmus konteineros (ja nepieciešams, tie atveras bez roku palīdzības, t.i., kājminamie u.c.). Atkritumu savākšanai lieto vienreizējās lietošanas polietilēna maisus, ko ieklāj konteineros. Darba procesā atkritumu tvertnes var būt atvērtas, ja tas nerada piesārņojumu
apkārtējā vidē.
Konteineru skaitam uzņēmumā jābūt pietiekamam, un ražošanas telpās tos izvieto darba
vietās. Konteinerus iztukšo pēc nepieciešamības, bet ne retāk kā vienu reizi maiņā. Pēc
katras iztukšošanas tos mazgā, žāvē, turklāt periodiski dezinficē speciāli paredzētā vietā
un/vai telpā.
Āra atkritumu konteinerus izvieto speciāli norobežotā, labiekārtotā laukumā, kuru uztur
kārtībā un tīrībā, nepieļaujot dzīvnieku un kaitēkļu piekļuvi.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Отправить работу на э-почту

Твое имя:

Адрес э-почты, на которую отправить адрес работы:

Привет!
{Твое имя} советует Тебе посмотреть работу в интернет-библиотеке Atlants.lv на тему „Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums”.

Адрес работы:
https://rus.atlants.lv/w/379936

Отправить

Э-почта отправлена.

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация