Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:645449
 
Оценка:
Опубликованно: 13.09.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Grāmatvedības organizācijas vispārīgie noteikumi uzņēmumā    3
1.1.  Grāmatvedības darba organizācija    3
1.1.1.  Grāmatvedības kontu plāna veidošanas principi    4
2.  Uzskaites objektu un elementu uzskaites procedūras    13
3.  Iekšējās kontroles sistēma uzņēmumā    21
3.1.  Kontroles procedūras uzņēmumā „X”    21
  Secinājumi    29
  Izmantotā literatūra    33
Фрагмент работы

Secinājumi
1. Uzņēmumā pastāv grāmatvedība kā patstāvīga struktūrvienība, ko vada finansu direktors. Galvenajam grāmatvedim pakļauti divi grāmatveži, savukārt finansu direktoram pakļauts galvenais grāmatvedis.
2. Uzņēmuma saimnieciskie darījumi tiek atspoguļoti grāmatvedības uzskaitē, pamatojoties uz ārējiem un iekšējiem dokumentiem, kas sastādīti atbilstoši Latvijas Republikas normatīviem dokumentiem.
3. Pēc ekonomiskās būtības vienveidīgus saimnieciskos līdzekļus, to avotus vai saimnieciskās operācijas apvieno kontos. Katra saimnieciskā operācija grāmatvedībā izpaužas kā līdzekļu vai to finansēšanas avotu palielinājums vai samazinājums, ko pārskata periodā sauc par konta apgrozījumu.
4. Aktīva kontos uzskaita uzņēmuma saimniecisko līdzekļu - aktīvu apjomu un izmaiņas.
Pasīva kontos uzskaita uzņēmuma līdzekļu finansēšanas avotu – pasīvu apjomu un
izmaiņas.
5. Konti, kuros tiek uzkrāta informācija par uzņēmuma ieņēmumiem un izdevumiem, tiek saukti par operāciju kontiem. Ar operācijas kontu palīdzību uzskaita un kontrolē uzņēmuma ražošanas un realizācijas procesus un nosaka saimnieciskās darbības finansiālo rezultātu.
6. Uzņēmumā SIA „X” ir diezgan plašs kontu plāns, saskaņā ar teoriju, konti ir atbilstoši kodēti, t.i., kontu grupām ir piešķirtas numuru sērijas, kurās sīkāk kontus numurē pēc kārtās. Kontu plāns aptver sadalījumu pa dažādām, atsevišķām saimniecisko darbību grupām - katrs konts paredzēts pārsvarā vienveidīgām grāmatvedības operācijām, kas samazina kļūdīšanās iespējas
7. Autore pozitīvi vērtē uzņēmumā pastāvošo kontu plānu, jo veidojot gada pārskatu, nepieciešamos rādītājus var iegūt kā attiecīgo kontu saldo.
8. Uzskaites procedūru aprakstīšanai izmanto konkrētā uzņēmuma uzskaites objektus. Tie sniedz uzņēmumā noteiktās uzskaites kārtības aprakstu, kā arī raksturo katram objektam izmantojamās uzskaites metodes un paņēmienus.
9. Uzņēmumā SIA „X” ilgtermiņa nemateriālie ieguldījumi un pamatlīdzekļi tiek novērtēti to iegādes vērtībā, atņemot nolietojumu. Nolietojumu sāk rēķināt ar nākamā mēneša pirmo datumu pēc tā nodošanas ekspluatācijā un beidz ar nākamā mēneša pirmo datumu pēc tā izslēgšanas no nemateriālo ieguldījumu vai pamatlīdzekļu sastāva.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация