Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:164271
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.11.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1. Dienesta organizācija. Drošības tehnika.
Uz kuģa viss notiek pēc stingra grafika, kurā ietilpst darbi uz kuģa, atpūtas laiki, pusdienas pārtraukumi u.c.
Prakses dienas kārtība uz mācību kuģa “Eduards Veidenbaums”:
Katru darbadienas rītu neilgi pirms 9:00 esmu gatavs darbam uz kuģa. Ap to laiku ierodas sardzes vīrs un atzīmē prakses žurnālā tos, kuri ir atnākuši un tos, kuri nav. Tie, kas ieradās uz kuģa kaut vai pus minūti pēc 9:00 – netika uzlaisti uz klāja (tāda ir kapteiņa pavēle). Viņiem šī diena ir jāatstrādā pa brīvdienām. Mūsu grupā ir viens vecākais, kas sastāda grafiku par to, kurš stāvēs konkrētajā dienā sardzē uz trapa (gangveja). Tam ir jāierodas uz kuģa 10 min pirms 8:00, jāiepazīstas ar sardzes matroža pienākumiem, jāuzliek uz kreisās rokas sardzes matroža lenta un 4 stundas jāgādā par kārtību uz galvenā klāja. Pārējiem kursantiem iedod darbu.
Sardzes dienesta instrukcija:
Tā kā kuģis ir objekts ar paaugstinātu bīstamības risku, tad pirms darba uzsākšanas visiem praktikantiem ir jāiziet atbilstoša darba drošības instruktāža un jāiepazīstas ar drošības tehniku.
Uzvešanās noteikumi uz kuģa:
1) pīpēt drīkst tikai uz kuģa tam speciāli paredzētā vietā;
2) nedrīkst lamāties;
3) nedrīkst skriet pa kuģi;
4) jābūt vienmēr uzmanīgam.

Kuģa trauksmes un pienākumi saskaņā ar trauksmes sarakstu:

Drošības tehnikas noteikumi pie laivu nolaišanas un pacelšanas:
Pie laivu nolaišanas vai pacelšanas nedrīkst stāvēt starp balstiem un trīšu sistēmu. Nedrīkst stāvēt laivā, aizsargājot to no triecieniem pret kuģa bortu, jo to nodrošina nolaižamās kamaniņas divu sliežu veidā, kuru viens gals piestiprināts pie laivas ķīļa, bet otrs pie borta. Laivu no kuģa borta atgrūž ar speciālu pretspara āķi. Laivas pacelšanas laikā nedrīkst turēt rokas uz laivas borta. Pirms iekāpšanas laivā, visiem laivas ekipāžas locekļiem jāuzvelk glābšanas vestes. Nekādā gadījumā nedrīkst uz laivu nolaisties pa trīšu bloku trosēm vai citām tam neparedzētām ierīcēm. Pa laivu nedrīkst pārvietoties bez atļaujas, mainīt stiprinājumu vietas laivā, attaisīt drošības jostu vētras laikā. Vinčas elektromotoru drīkst ieslēgt tikai tad, ja ir attaisīta rokas svira.
Iekšējās kārtības noteikumi:
1) Par dzīvojamām telpām kuģa ekipāža vienojas ar kapteiņa vecāko palīgu saistībā ar kuģa dienesta priekšniekiem;
2) kuģa dzīvojamās telpās aizliegts glabāt dažādus materiālus, vielas vai priekšmetus, kas varētu kaitēt ekipāžai vai kuģim;
3) atslēgas no visām telpām glabājas pie personām, kuras tās apdzīvo, bet dublikāti pie kapteiņa vecākā palīga. Telpām ir jābūt atvērtām trauksmju gadījumos, apskates un pārbaudes laikā;
4) komandējošais kuģa sastāvs saņem ēdienu speciālā kompāniju kajītē, bet komandas sastāvs ēdnīcā. Visiem ekipāžas locekļiem pēc ēdiena jāierodas tīrā un kārtīgā apģērbā;
5) ekipāžas locekļu atlaišana uz krastu notiek kapteiņa noteiktā kārtībā, taču uz kuģa ir jāpaliek tik daudz cilvēkiem, lai nodrošinātu kuģa rūpniecisko darbību, drošību u.c.;
6) kuģa iekšējās kārtības noteikumi aizliedz: peldēties ārpus kuģa bortiem bez sardzes kapteiņa palīga atļaujas, spēlēt azartspēles, atsūknēt naftas produktus un piesārņotu ūdeni, bērt aiz borta atkritumus, novērst sardzes vīru uzmanību ar ārpusdienesta sarunām, pārvadāt mantas un bagāžu bez kapteiņa atļaujas, nonest mantas no kuģa bez sardzes kapteiņa palīga atļaujas, smēķēt neatļautā vietā.
Dienesta attiecības:
Dienesta attiecībām uz kuģa reisa laikā ir jābūt pilnīgi oficiālām. Dienesta laikā nedrīkst būt nekādas ārpus dienesta sarunas, nodarbības u.c.
Sardzes matroža pienākumi:
Kuģim gājienā:
a) Sardzes stūres matroža pienākumi
Jāierodas stūres mājā 5 min pirms sardzes sākšanas (naktī 10 min) tīri apģērbtam, ar garām piedurknēm. Lai sāktu sardzi, ir jāsaņem atļauja no sardzes kapteiņa palīga vai paša kapteiņa. Pēc atļaujas saņemšanas, matrozim jānoskaidro kuģa kurss pēc magnētiskā- un žirokomposa, kā kuģis klausa stūrei. Galvenais stūres matroža pienākums ir noturēt kuģi vajadzīgajā kursā. Par problēmām kuģa vadīšanā matrozim jāziņo sardzes kapteiņa palīgam. Stūres matrozim ir jāmāk vadīt kuģi pēc fārvatera, apliktai ar navigācijas ierobežojumu zīmēm. Kuģojot ar loci, matrozim jāpilda tikai kapteiņa pavēles.
b) sardzes novērošanas matroža pienākumi
Novērošanas matrozim jāveic vizuālā un skaņas novērošana nepietiekamas redzamības apstākļos sardzes kapteiņa palīga norādītajā vietā. Par visiem novērojumiem uzreiz jāziņo stūres mājā.
Kuģim stāvot ostā:
a) sardzes matroža pienākumi uz klāja
Sardzes matrozim ir jānodrošina kārtība uz augšējā klāja, jāseko apkārt notiekošajam, jāpārbauda enkurķēžu, pietauvošanās galu, fenderu un trapa stāvoklim un sastiprinājumiem. Jāpārbauda žurku aizsargu stāvoklis, kā arī lai pāri bortiem nekarātos trošu gali, šļūtenes un citi priekšmeti. Par visām apkārtējām izmaiņām un notikumiem jāziņo sardzes kapteiņa palīgam.
b) sardzes matroža pienākumi pie trapa
Pirms stāvēšanas sardzē ir jāiepazīstas ar sardzes paziņojumu dēli un jāatzīmējas sardzes žurnālā. Sardzes matrozis nedrīkst laist uz kuģa nepiederošas personas bez sardzes kapteiņa palīga atļaujas. Viņam ir jānovēro gangveja stāvoklis un aizsargsiets zem tā. Ja uz kuģa vai tā tiešā tuvumā ir izcēlies ugunsgrēks vai ir notikusi kāda cita avārija, matrozim ir jāizziņo kuģa trauksme un jāpaziņo tas sardzes stūrmanim. Sardzes matrozim jābūt tīri apģērbtam ar apsēju uz kreisās rokas, uz kura ir attēlots savas valsts karogs.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1129880
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация