Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:552146
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.07.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Uzņēmuma juridiskā forma un darbības veidi    5
2.  Likumdošana un normatīvie akti    9
3.  Organizatoriskā struktūra    13
4.  Uzņēmuma kvalitātes vadība    16
5.  Uzņēmuma ārējā vide un loma tautsaimniecībā    18
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    24
Фрагмент работы

No šīm iespējām pagastā, novadā vai reģionā veidojās dzīves, uzņēmējdarbības un atpūtas vide, kas rada pieprasījumu un piedāvājumu – tirgus ekonomikas pamatu. Piedāvājuma attīstību ietekmē daudzi faktori, kas katrai teritorijai ir atšķirīgi. Katrs no pieminētajiem elementiem piesaista dažādas interešu grupas , laba biznesa vide piesaista uzņēmējus, saistoša dzīves vide – iedzīvotājus un interesanta atpūtas vide piesaista tūristus. Piesaistes process turpinās, orientējoties uz potenciālajiem uzņēmējiem, iedzīvotājiem un apmeklētājiem. Tas nozīmē, ka teritorijas savā starpā konkurē par investīcijām , potenciālajiem iedzīvotājiem un tūristiem.
Jebkura pašvaldība neatkarīgi no tās lieluma piedalās Latvijas tautsaimniecības attīstības procesos. Ari Priekuļu novada dome sniedzot darba vietas vietējiem iedzīvotājiem piedalās tautsaimniecības un vietējās ekonomikas attīstībā.
Lai novērtētu teritoriālās vienības attīstību, Latvijā izmanto teritorijas attīstības līmeņa indeksu. Indekss raksturo konkrētās teritorijas attīstības līmeni atbilstošajā gadā, salīdzinot ar vidējo attīstības līmeni attiecīgajā teritoriju grupā.
2013. gadā pēc teritorijas attīstības indeksa Priekuļu novads ierindojās 46.vietā starp 110 Latvijas novadiem ar negatīvu attīstības indeksu – 0,069. Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem attīstības indekss bija pozitīvs, visaugstākais tas bija 2011.gadā 0,345 un 2010.gadā 0,309, savukārt 2012.gadā attīstības indekss samazinājās (0,285). Bet 2016. gadā indekss joprojām bija pozitīvs ar 0,157 lielu rādītāju.
Salīdzinot ar kaimiņu pašvaldībām, 2013.gadā augstākie teritorijas attīstības indeksi bija Cēsu novadam (0,536 (16.vieta)) un Pārgaujas novadam (0,184 (28.vieta)), Smiltenes novadam (0,098 (33.vieta)), Kocēnu novadam (0,083 (35.vieta)), Beverīnas novadam (-0,049 (45.vieta)). Zemāks attīstības indekss par Priekuļu novadu bija Raunas novadam (-0,291 (63.vieta)) un Vecpiebalgas novadam (-0,374 (71.vieta)) (Reģionālās attīstības indikatoru modelis, 2017) varbūt skaitlisko informāciju labāk un pārskatāmāk – ievietot diagrammā?

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация