Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:139932
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.10.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 15 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  VISPĀRĪGA INFORMĀCIJA PAR UZŅĒMUMU    5
2.  FINANŠU ANALĪZES INFORMĀCIJAS AVOTI    7
3.  UZŅĒMUMA LIKVIDITĀTES UN MAKSĀTSPĒJAS ANALĪZE    9
3.1.  Krājumu novērtēšana    9
3.2.  Debitoru parādu novērtējums    11
3.3.  Likviditāte    12
3.4.  Naudas plūsmas pārskats    13
3.5.  Saistību vai maksātspējas rādītāji    14
4.  UZŅĒMUMA KAPITĀLA STRUKTŪRAS UN VĒRTĪBAS ANALĪZE    16
5.  ILGTERMIŅA IEGULDĪJUMI UN PAŠU KAPITĀLA PĀRSKATS    17
6.  LĪDZEKĻU APRITES ANALĪZE    19
7.  IZMAKSU UN RENTABILITĀTES ANALĪZE    21
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    25
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS UN AVOTU SARAKSTS    28
  PIELIKUMI    29
Фрагмент работы

Saimnieciskās darbības analīzē galvenā uzmanība pievēršama pētāmā objekta konkrētām īpatnībām un specifikai. Šāda analīze ir iedarbīga, tā noder par pamatu analizējamā objekta vadības lēmumu izstrādāšanai.
Ekonomiskā analīze ir svarīgs ekonomikas vadīšanas procesa posms, tās uzdevums ir:
vispusīgi novērtēt analizējamā objekta stāvokli un noteikt, kādā mērā tas atšķiras no nepieciešamā;
atklāt iespējas un ceļus, kā analizējamā objekta faktisko stāvokli tuvināt nepieciešamajam;
sagatavot informāciju, kas nepieciešama optimālā vadības lēmuma izstrādāšanai.
Uzņēmuma darbības ekonomiskajai analīzei ir svarīga loma uzņēmuma vadīšanā. Analīzes uzdevums, no vienas puses, ir noteikt uzņēmuma darbības efektivitāti pārskata periodā un noteikto mērķu sasniegšanu, bet, no otras puses, - noteikt uzņēmuma darbības attīstības iespējamos virzienus esošajā un perspektīvajā periodā, ņemot vērā nepieciešamos materiālus, finansiālos un darbaspēka resursus. Tāpēc analīze ir jāveic mērķtiecīgi, lai izzinātu tādas uzņēmuma iespējas un rezerves, kuras nodrošinātu esošo resursu visoptimālāko izmantošanu.
Ekonomisko rādītāju sistēmas novērtējuma kritēriji, to aprēķināšanas, uzskaites, plānošanas un analīzes metodes pastāvīgi mainās un pilnveidojas saskaņā ar tirgus ekonomikas prasībām.
Mācību prakses mērķis, saskaņā ar studiju nolikumu, ir iepazīties ar finansu analīzes principu un metožu pielietojumu konkrētā uzņēmumā.
Darba mērķis ir atspoguļot prakses laikā paveikto un iegūto informāciju prakses atskaitē.
Darba mērķa sasniegšanai izvirzīti sekojoši uzdevumi:
1.sniegt vispārīgu informāciju par analizējamo uzņēmumu;
2.veikt uzņēmuma likviditātes un maksātspējas analīzi;
3.veikt uzņēmuma kapitāla struktūras un vērtības analīzi;
4.veikt ilgtermiņa ieguldījumu analīzi;
5.veikt līdzekļu aprites analīzi;
6.veikt izmaksu analīzi;
7.veikt izmaksu un rentabilitātes analīzi;
8.apkopot iegūtos rezultātus.
Darbā izstrādē izmantota mācību un zinātniskā literatūra, valsts statistikas dati, periodiskie izdevumi, uzņēmumu nepublicētie dati un interneta resursi.
Darba izstrādei tika izmantotas ekonomiskās un statistiskās analīzes un apraksta metodes. Atkarībā no konkrētiem analīzes mērķiem tiek izmantoti dažādi ekonomiskie rādītāji vai to kombinācijas, kuri sniedz uzņēmuma darbības kvalitatīvu vai kvantitatīvu novērtējumu.
SIA “Dzintari” darbības mērķis ir attīstīt un pilnveidot pārtikas piedevu piegādi Latvijas piena, gaļas pārstrādātājiem un alkohola ražotājiem, kā arī ārpus Latvijas robežas. Šobrīd pārtikas piedevu realizācija ir galvenais uzņēmuma darbības virziens. Kā papildus darbības virzienus var minēt ledusskapju un vitrīnu pārdošana veikaliem un noliktavām.
Uzņēmumu 1991.gadā nodibināja divi dibinātāji.. Savā pastāvēšanas sākumā uzņēmums nodarbojās ar saldētavu projektēšanu un montāžu. Tālāk tika uzsākta Latvijā pirmā augļu sulas ražotne. Palielinoties konkurencei un aizvien meklējot jaunus darbības veidus, 1996.gadā pārstāvot vairākas ārzemju firmas, tika uzsākta pārtikas piedevu (ieraugi, fermenti, dabīgās pārtikas krāsas, augu tauki utt.) realizācija Latvijas pārtikas produktu pārstrādātājiem.
Pēdējos divus gadus šo preču realizācija jau lielā mērā ieņem zināmu vietu arī citu valstu tirgos. 2002.gadā firma ieguva ISO kvalitātes sertifikātu, kas paaugstina firmas prestižu un konkurētspēju. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация