Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:230531
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.02.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 16 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads   
1.  Prakses gaitas apraksts un problēmu analīze   
2.  Secinājumi un priekšlikumi   
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts   
Фрагмент работы

2. Secinājumi un priekšlikumi
Latvijas Republikas Satversmes 1. pantā ir noteikts, ka „Latvija ir neatkarīga demokrātiska republika”. Neviena demokrātiskā valsts iekārta nav iedomājama bez neatkarīgas un uz likumu balstītas tiesu varas, jo no tā, cik kvalitatīvi un godīgi savus pienākumus veic tiesas, ir ļoti lielā mērā atkarīga pārējo cilvēka pamattiesību aizsardzība un ievērošana valstī.
Latvijas Republikas Satversmes 83.pants nosaka, ka „tiesneši ir neatkarīgi un vienīgi likumam padoti” , bet savukārt Latvijas Republikas Satversmes 92.pantā atzīts ,ka „ikviens var aizstāvēt savas tiesības un likumiskās intereses taisnīgā tiesā” . Mēģinot izprast, ko sevī ietver jēdziens „taisnīga tiesa”, var vērsties pie Satversmes tiesas sniegtā skaidrojuma, kurā ir teikts, ka taisnīga tiesa ir kā neatkarīga tiesu varas institūcija, kas izskata lietu, un kā pienācīgs, tiesiskai valstij atbilstošs process, kura ietvaros šī lieta tiek izskatīta.
Tiesas darbība tiek balstīta uz vispārīgiem, universāliem principiem, bez kuru ievērošanas nav iedomājama taisnīgas tiesas pastāvēšana: taisnīguma princips, objektivitātes un neitralitātes princips, neatkarības princips, pušu līdztiesības princips, atklātuma princips un valsts valodas princips.
Tiesas darbības rezultāta kvalitāte ir tieši atkarīga no visu tiesas darbinieku profesionālās kompetences un godprātības, bet ir arī ļoti svarīga loma tām amatpersonām, kuras veic pirmstiesas kriminālprocesu. Bez kvalitatīva pirmstiesas kriminālprocesa, kurā visas procesuālās darbības ir veiktas precīzi un atbilstoši normatīvo aktu prasībām, nav iespējams ātrs, likumīgs un taisnīgs tiesas nolēmums.
2015.gadā sāktās tiesu teritoriālās reformas rezultātā, pēc Tieslietu ministrijas sniegtajiem statistikas datiem, kas publicēti interneta portālā www.tiesas.lv, var secināt, ka ir paaugstinājusies tiesu darbības efektivitāte. Reformas sekmē tiesu slodžu samazināšanos, tiek optimizēti resursi, tiek veicināta veinveidīgas prakses izveidošanās, samazināti lietu izskatīšanas termiņi, realizēts lietu sadales nejaušības princips, kā arī pieaug videokonfrenču skaits . Ir jāatzīmē arī fakts, ka reformas veicina tiesu pieejamību iedzīvotajiem, jo tagad nepieciešamos dokumentus tiesā ir iespējams iesniegt sev ērtākajā vietā. Tiesas pieejamības princips ir jēdziena „taisnīga tiesa” neatņemama sastāvdaļa.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация