Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
7,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:585188
 
Оценка:
Опубликованно: 24.05.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  BANKAS NOSAUKUMS, DIBINĀŠANA, KAPITĀLS UN TĀ STRUKTŪRA    3
1.1.  BANKAS VĒSTURE UN KAPITĀLA LIELUMS    3
1.2.  BANKAS ORGANIZATORISKĀ STRUKTŪRA    5
2.  BANKAS DARBĪBAS VIRZIENI UN SNIEGTIE PAKALPOJUMI    9
2.1.  DARBĪBAS VIRZIENI    9
2.2.  BANKAS SNIEGTIE PAKALPOJUMI    10
3.  BANKAS DOKUMENTI UN TO VEIDI    27
3.1.  GRĀMATVEDĪBAS DOKUMENTI    27
3.2.  LIETVEDĪBAS DOKUMENTI    28
4.  BANKAS BILANCE    33
4.1.  BILANCES POSTEŅI    33
5.  BANKAS IEŅĒMUMI UN IZDEVUMI    37
5.1.  BANKAS IEŅĒMUMU UN IZDEVUMU RAKSTUROJUMS    37
5.2.  BANKAS 2001.GADA PEĻŅAS UN ZAUDĒJUMU APRĒĶINS    41
6.  NODOKĻU LIKUMDOŠANAS PIELIETOŠANA BANKĀ    42
6.1.  UZŅĒMUMA IENĀKUMA NODOKLIS    42
6.2.  IEDZĪVOTĀJU IENĀKUMA NODOKLIS    42
6.3.  SOCIĀLĀS APDROŠINĀŠANAS OBLIGĀTĀS IEMAKSAS    43
6.4.  NEKUSTĀMĀ ĪPAŠUMA NODOKLIS    43
6.5.  PIEVIENOTĀS VĒRTĪBAS NODOKLIS    44
7.  BANKAS 2001.GADA PĀRSKATS    45
7.1.  GADA PĀRSKATA SASTĀDĪŠANAS KĀRTĪBA UN TĀ SASTĀVDAĻAS    45
7.2.  GADA PĀRSKATA GALVENIE FINANŠU DARBĪBAS RĀDĪTĀJI    46
  LITERATŪRAS SARAKSTS    48
Фрагмент работы

Unibankas dibinātāja ir Latvijas Valsts Latvijas Bankas Reorganizācijas un privatizācijas komisija, saskaņā ar Latvijas Republikas Augstākās Padomes 1992. gada 2. decembra lēmumu “Par Latvijas Bankas reorganizāciju, tās struktūrvienību pārveidošanu un privatizāciju.
Latvijas Unibanka tika nodibināta 1993.gada 28.septembrī, apvienojot pēc Latvijas Bankas reorganizācijas neprivatizētās nodaļas - 21 dažāda profila vairāku banku atsevišķās nodaļas. Tolaik Latvijas Unibanka bija valsts akciju sabiedrība Latvijas Universālā Banka ar pamatkapitālu 4 miljoni latu.
Unibanka šajos gados kļuvusi par vadošo komercbanku ar plašu klientu loku Latvijā un stabiliem sadarbības partneriem ārvalstīs.
1994.gadā Unibanka tika nodota Privatizācijas aģentūras (LPA) valdījumā un šajā gadā LPA saņem atļauja uzsākt Unibankas privatizāciju. Unibankas pamatkapitāls tiek palielināts līdz 9 miljoniem latu.
1995.gada Unibanka tika reģistrēta kā privāta akciju sabiedrība „Latvijas Unibanka”. Puse akciju piederēja privātajam kapitālam, puse - valstij. Unibankas privatizācijas pirmā posma rezultātā Bankas pamatkapitāls tiek palielināts līdz 11,5 miljoniem latu. Unibankas Akcijas tiek reģistrētas Latvijas Centrālajā Depozitārijā. Atbilstoši finansiālajiem rā­dītājiem uz 1995. gada 1. janvāri Latvijas Unibanka bija vislielākā banka Latvijā pēc auditētā pašu kapitāla un peļņas pirms nodokļiem.
No 1996.gada janvāra Unibankas akcijas sāka kotēt Rīgas Fondu biržas oficiālajā sarakstā; tajā pat gadā par bankas akciju īpašniekiem kļūst Eiropas rekonstrukcijas un attīstības banka, kura iegādājas 4,5 miljonus Unibankas akciju un Swedfund International AB - 1,5 miljonus akciju. Unibankas pamatkapitāls tiek palielināts līdz 19,914 miljoniem latu.
Autoritatīvā finansu izdevuma Central European eksperti atzina Unibanku par labāko lokālo banku 1996.gadā.
1997.gadā Valde pieņem lēmumus par meitas uzņēmuma SIA ”Unilīzings” izveidošanu un A/S “Unibankas Investīciju Sabiedrība” izveidošanu. Banka aktīvi pievērsās arī apdrošināšanas pakalpojumiem, kā rezul­tātā tika izveidots pēc skaita trešais meitas uzņēmums – apdrošināšanas brokeru sa­biedrība A/S ”Unipolise”. Tika izlaistas Unibankas eiroobligācijas 30 miljonu USD vērtībā. Daudzas Eiropas un Āzijas bankas un investīciju fondi nopirka visas emitētās obligācijas. Akcionāru pilnsapulce pieņem lēmumu par pamatkapitāla palielināšanu līdz 24,922 miljoniem latu. 1997.gada decembrī Latvijas Unibankas darbībā noslēdzās vēl viens nozīmīgs posms: bankas akcijas (23,3 % apmērā no Bankas pamatkapitāla) sāka kotēt Eiropas nozīmīgākajā vērtspapīru tirgū - Londonas biržā, un starptautiskajā kapitāla tirgū Global Depository Receipt (GDR) programmas ietvaros tika sekmīgi izplatītas Privatizācijas aģentūrai piederošās Unibankas akcijas.
1998.gadā tiek parakstīts līgums starp Unibanku un DnB Finans par 49% SIA “Unilīzings” akciju iegādi. “Krievijas krīze” ietekmēja arī Latvijas Unibankas darbību, kā re­zultātā samazinājās Bankas attīstības tempi gan Latvijas ekonomikā, gan ārpus tās ro­bežām. Pirmo reizi Unibankas darbības laikā finansu pārskatu nācās slēgt ar Ls 15 miljonu zaudējumiem, kas radušies tiešā vai netiešā saistībā ar šo krīzi. 1998. gads saistās arī ar savstarpējās kooperācijas līgumu noslēgšanu starp Unibanku, Eesti Uhispank un Vilni­aus Bankas, ar mērķi pie­dāvāt klientiem īpaši izdevīgus pakalpojumu noteikumus un sadarboties dažādu fi­nansu projektu izstrādē un realizācijā.
Sākotnējo stratēģisko daļu no Unibankas akcijām Skandinaviska Enskilda Banken (SEB) iegādājās 1998. gada novembrī, kas 1999. gadā tika palielināta līdz vairāk nekā 50%. 1999.gadā tiek izsniegts pirmais kredīts jaunieviestajā Eiropas kopējā valūtā eiro. Latvijas Unibanka kļūst par SIA "Unilīzings" vienīgo īpašnieci. Latvijas Unibankas peļņa šī gada desmit mēnešos ir 9,003 miljoni latu. Šajā gadā žurnāls Global Finance atzīst Latvijas Unibanku par labāko banku Latvijā.
2000.gada rudenī Unibankas akcionāriem tika izteikts obligātais akciju atpirkšanas piedāvājums, nosakot akcijas cenu Ls 2,05 par akciju. Atpērkot akcijas, SEB savā īpašumā ieguva vairāk kā 99,6 procentus Unibankas akciju.
1999. gada 30. marts…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация