Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:833678
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.03.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS   
  VISPĀRĒJS UZŅĒMUMA RAKSTUROJUMS   
  ORGANIZĀCIJAS DARBĪBAS SPECIFIKAS UN STRUKTŪRAS APRAKSTS   
1.  Uzņēmuma misija un mērķis   
2.  Organizācijas struktūra   
  DARBA DROŠĪBA UN IEKŠĒJIE KĀRTĪBAS NOTEIKUMI   
1.  Darba drošība   
2.  Darba kārtība   
  DOKUMENTU REĢISTRĀCIJAS, APGROZĪBAS UN KONTROLES KĀRTĪBA   
1.  Dokumentu reģistrācija   
2.  Dokumentu apstrāde, virzība un izpilde   
3.  Dokumentu kontrole   
4.  Informācijas sistēmas apskats   
  DOKUMENTU IZSTRĀDĀŠANA   
2.  Dokumentu atvasinājumu noformēšana   
3.  Arhīva darbs   
4.  Atzīme par dokumenta datu ievadīšanu informācijas sistēmā   
  PERSONĀLA ATLASE   
1.  Personāla dokumenti   
  SECINĀJUMI   
  IZMANTOTO INFORMĀCIJAS AVOTU SARAKSTS   
Фрагмент работы

Secinājumi
Kvalifikācijas prakses laikā esmu apguvusi daudzas lietas, ar kurām nekad nebiju saistīta. Šī prakse man deva iespēju attīstīt un pilnveidot teorētiskās zināšanas dokumentu izstrādāšanā un noformēšanā, reģistrācijā, apritē un arhivēšana, nosūtīšanā un saņemšanā. Prakses laikā esmu iepazinusies ar uzņēmuma struktūru, misiju un mērķiem.
Man bija iespēja iepazīties ar uzņēmuma iekšējo darbību. Visas prakses laika es cieši iepazinos ar uzņēmuma datorizētiem procesiem, ar programmu, kura satur sevī visu informāciju par uzņēmuma darbību. Tā viennozīmīgi atvieglo un paātrina uzņēmuma darbības procesu. Ja vajadzētu visus dokumentus, pat tādus kā ienākošās un izejošās pavadzīmes reģistrēt rakstiski, tad tas aizņemtu daudz vairāk laika. No visiem trīs dokumentu reģistrācijas procesiem, datorizētais process ir visizdevīgākais. Pirmkārt - tiek mazāk tērēts papīrs, žurnāli un neaizņem vietas; otrkārt – paātrina dokumentu apgrozības procesu, ir iespēja ātrāk atrast vajadzīgo, viss ir „kā uz rokas”. Es uzskatu, ka katrā uzņēmumā jābūt datorizētiem procesiem dokumentu apritē un personāla vadībā. Tad tie paaugstinātu savas darbības efektivitāti un parādītos jaunas perspektīvas.
Kvalifikācijas prakses laikā es izsecināju, ka dokumentu apgrozība ir diez gan sarežģīts process, kuram ir daudzi likumi un noteikumi. Dokumentu sastādīšanā nav pieļaujamas kļūdas, tāpēc vienmēr jābūt pilnīgajā uzmanībā strādājot ar dokumentiem. Ir ļoti labi ka tika izveidoti vienotie dokumentu sastādīšanas noteikumi, kas palīdz pareizi, saprotami un vienādi sastādīt dokumentus. Ja katram uzņēmumam būtu iespēja veidot dokumentus pēc sava prāta, tad, manuprāt, tas izraisītu tikai haosu lietvedībā. Ir ļoti svarīgi lai viss būtu savās vietās gan dokumentos, gan dokumentu mapēs un plauktos.
Man bija iespēja iepazīties ar personāla atlases procesu, kas man likās ļoti nopietns. Es uzzināju, ka eksistē daudz psiholoģisko testu, kuri tiek izmantoti personāla atlases procesā. Uzņēmuma direktore, kur es veicu savu praksi, ļoti nopietni attiecas pret savu uzņēmumu. Viņa ir veltījusi tam lielāko daļu savas dzīves, tāpēc atlases process ir svarīga lieta šajā uzņēmuma. Un kā es pamanīju, atlase ir ļoti nopietna un sarežģīta. Testi, jautājumi un situāciju analīze, tas viss attēlo uzņēmuma mērķtiecību un nopietnību. Bet par to, ka uzņēmuma darbinieki dara savu darbu teicami, uzņēmuma vadītāja dod prēmijas un visādi cenšas apbalvot savus darbiniekus.
Kvalifikācijas prakses laikā, es izsecināju, ka šīs darbs ir interesants un vēl ir daudz dažādas lietas, ko vēl vajag izpētīt.

Коментарий автора
Коментарий редакции
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация