Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:154477
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.03.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Raksturot Latvijas Republikas likumdošanā noteiktās darba aizsardzības un drošības tehnikas galvenās prasības   
  Darba aizsardzības likums   
  Būvniecības likums   
  Latvijas Republikā izmantotie normatīvi un standarti, kas nosaka ceļu un tiltu projektēšanas un būvniecības procesus Latvijas Republikā   
  Dokumenti un organizatoriski pasākumi, kas atļauj uzsākt būvniecību   
  Būvniecības procesa shēma   
  Projektēšanas procesa gaita   
  Uzskaitīt un raksturot uzņēmumā izmantotos normatīvus un standartus, kas nosaka ceļu un tiltu projektēšanas un būvniecības procesus Latvijas Republikā   
  Prakses pašnovērtējums   
  Tiltu restaurāciju   
  Tiltu restaurācija ietilpstošo darbu raksturojums   
  Restaurētie tilti Latvijā   
  Ventas tilts Ventspilī   
  Kuldīgas ķieģeļu tilts   
  Tilts pāri Isnaudas upei   
  Secinājumi   
  Pielikums   
Фрагмент работы

Tilts pāri Isnaudas upei
Projekta E22 posma Ludza – Terehova 129,3 – 162,0 km rekonstrukcijas ietvaros tika rekonstruēts tilts pār Isnaudas upi. Projekta pasūtītājs ir VAS Latvijas Valsts ceļi un būvprojekta autors AS “Ceļuprojekts”.
Esošais tilts tika uzbūvēts 1964. gadā. Tilta neizdevīgā novietojuma un savu laiku nokalpojušo konstrukciju dēļ, tiltu nebija mērķtiecīgi izmantot jaunai maģistrālei, bet to paredzēja iekļaut jaunveidojamam piebraucamam ceļam uz trijām zemnieku sētām.
Jaunbūvējamā tilta projektam izvēlēts vienlaiduma slīps tilts ar aplēses laidumu 22 m un ieskaitot „spārnus” 34,4 m garumu. Laiduma konstrukcijai stiegrojums ir kombinēts; saspreigts un nesaspriegts. Tiltam paredzēti masīvi balsti, lieliem „spārniem” uz pāļu režģoga pamatiem. Brauktuves platums 9 m ar divām 3,0 m platām ietvēm – veloceliņiem Balstiem lielus sānu laukumus veido plaknes paralēli upei un mazākas, bet arī diezgan lielas ir balsta spārnu redzamo daļu plaknes, tādēļ tās ir padarītas glītākas ar dažādas konfigurācijas gropētiem laukumiem. Tiltu atklāja 2011. gadā.

Secinājumi
Tiltu restaurācija ir tik pat svarīgs etaps kā to būvēšana no jauna. Restaurācijas darbi var būt dažādi, tos nosaka veiktā tilta ekspertīze, pēc kuras tiek izanalizēti nepieciešamie atjaunošanas darbi. Darbu daudzveidība ir atkarīga no tilta specifikācijām un vecuma. Jo vecāks tilts jo sarežģītāka būs tā restaurācija. Kā, piemēru, var minēt tepat Latvijā restaurēto Kuldīgas ķieģeļu tiltu. Tilts tika būvēts 19. gs., lai saglabātu tā vēsturisko vērtību, projektētājiem un būvniekiem nācās pacensties. Piemeklējot līdzvērtīgus materiālus tilta oriģināli izmantotajiem materiāliem.
Latvijā tiltu restaurācija ir aktuāls jautājums. Jo lielāka daļa esošie tilti, kurus intensīvi izmanto ikdienā ir ar neapmierinošu stāvoklī un tiem ir nepieciešami to atjaunošanas darbi. Par piemēru var minēt tepat Rīgā esošo Salu tiltu, kura betona konstrukcijās ir stipri manāma negatīvā ūdens un sāļu ietekmi kas ir izraisījusi koroziju tilta konstrukcijās.
Es paredzu, ka topošajiem inženieriem nākotnē, protams, ja būs nepieciešamie līdzekļi būs garantēts darbs šajā sfērā. Transportbūves ir viena no specialitātēm kura vienmēr būs darbs. Jo attīstoties infrastruktūrai un valsts labklājībai būvēs jaunus ceļus un tiltus, tāpat nāksies atjaunot arī jau esošos. Ceļi un tilti ir viena no galvenajām pazīmēm kas liecina par valsts labklājību.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация