Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:170005
 
Оценка:
Опубликованно: 10.09.2014.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.2.  Likumdošanas normatīvie akti    4
2.  Uzņēmuma iekšējā vide    6
2.1.  Uzņemuma organizatoriska struktūra    6
2.2.  Amati un darba pienākumi    7
2.5.  Personāla apmācībās    11
3.  Uzņēmuma SVID analīze un stratēģija    12
3.1.  Secinājumi un priekšlikumi    13
  Izmantoto avotu un literatūras saraksts    15
Фрагмент работы

3.1 SECINĀJUMI UN PIEKŠLIKUMI
Biedrība „Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība” (LaIPA) ir starptautiski atzīta kolektīvā pārvaldījuma organizācija, kurā apvienojušies pašmāju un ārvalstu izpildītāji un fonogrammu producenti, lai iestātos par savām tiesībām un saņemtu taisnīgu atlīdzību no fonogrammu izmantotājiem. Saskaņā ar Autortiesību likumu LaIPA veic atlīdzības iekasēšanu par muzikālo darbu ierakstu jeb fonogrammu izmantošanu un nodrošina iekasētās atlīdzības sadali un izmaksas izpildītājiem un fonogrammu producentiem.
Šobrīd tiek pārstāvēti vairāk kā 1200 Latvijas izpildītāji un fonogrammu producenti un Latvijas ierakstu kompānijas. Pārstāvēti tiek arī vairāk kā 700 000 ārvalstu izpildītāji, neatkarīgie producenti un lielākās ierakstu kompānijas.
Pēc darba autores secinājumiem uzņēmuma stiprās puses ir monopola stāvoklis tirgū, izpilddirektores kompetence un pieredze, starptautiskais atbalsts, darbinieku kompetence un pieredze, ekspertu izpratne par intelektuālā īpašuma aizsardzību, ir saprotami mērķi un iespējas, likumdošana ļauj efektīvi administrēt tirgu. Tas viss veido veiksmīgu uzņēmuma darbību. Protams, ka biedrība piemīt arī vajās puses, bet pēc darba autores novērojumiem, tie tikai stimulē kolektīvu labākajam darba līmenim, jo visas problēmas tiek risināti kopīgi un ļoti ātri.
Darba autorei ir zināms, ka biedrībai „LaIPA” pastāv nelabvēlīgas attiecības ar Latvijas autoru biedrību “Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūru/ Latvijas Autoru apvienību” (AKKA/LAA). AKKA/LAA atbalsta tikai autorus (mūzikas autorus, rakstniekus, fotogrāfus un visa veida autorus). Strīds veidojas tāpēc ka klientiem jānāk „LaIPAs” uzņēmumā un arī AKKA/LAA, bet jā tie būtu draudzīgāki, un lojāli attiekties viens pret otru – tie varētu apvienoties un gūt lielākus ienākumus, un klientu būtu daudz vairāk, jo, atnākot vienā vietā, varētu nokārtot visas savas problēmas.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация