Vasaras vidū, kad manas iemaņas bārā bija jau diezgan drošas un bija iemācījusies taisīt dažādus kokteiļus, bija dienas, kad strādāju pie bāra viena. Šajās dienās visa bāra darbība bija uzticēta man. Nācās taisīt arī dažādus kokteiļus. Esmu iemācījusies kā taisīt Mojito, Caipirinia, Strawberry Daiquiri, Margarita, Mai Tai, Italian Surfer, Virgin Colada, Shirley Temple u.c. Kā arī bez kokteiļiem dažādu alkoholisko dērienu un coca-colas un līdzīgu dzērienu, espresso, tējas pagatavošanu. Taču mani ļoti neapmierināja darbinieku attieksme pret bāru, jo tajās dienās, kad pie bāra strādāju tikai es bija situācijas, kad kādu noteiktu pasūtījumu nespēju izpildīt, zināšanu trūkuma dēļ, tad man nāca palīgā restorāna kapteine, taču viņas veiktais darbs bija diezgan paviršs un vienaldzīgs. Manuprāt, tas nav pieņemami, ka 5* viesnīcas restorāns pasniedz nekvalitatīvu kokteili, atrunājoties tikai ar to ka bārmenim ir brīvdiena.
Vēl manuprāt mūsu darba formas bija visnotāļ briesmīgas. Tās bija garas, melnas kleitas, kas ļoti viegli plīsa, un bija no dīvaina auduma, kas pat izmazgāts izskatījās kā netīrs. Izskatijāmēs mēs pēc mūķenēm ar apkopējas kleitu. Vasaras beigās, tika atvestas tādas pašas tikai jaunas sdrab formas, taču tās nepeitika visiem darbiniekiem, tā ka es un vēl viena latviešu praktikante palikām ar vecajām formām. Mana darba forma bija sasprausta ar kniepadatām un neizmazgājami netīra, ko es nekādi nespēju mainīt. Manuprāt, darba formas varēja būt sarkanā krāsā, iespējams kāds sarkans krekliņš ar ķīniešū hiroglifiem un melnas bikses.
Visas vasaras garumā biju dzirdējusi tikai vienu sūdzību par praktikantu darbību, taču šī sūdzība bija pamatota tikai uz to, ka viesim nepatika fakts, ka tik augstas klases restorānā viņu apklapo neprofesionali studenti. Tādēļādi tieši konkrēti par darab kvalitāti neviens viesis nebija sūdzējies, man pat nācās saskartie ar daudzām uzslavām par savu veikto kokteili un augsto izaugsmi, kas bija visnotaļ patīkami.
…