Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:393087
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.01.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Rīgas pašvaldības policija    4
1.1.  Rīgas pašvaldības policijas galvenie virzieni    4
1.2.  Rīgas pašvaldības policijas struktūra    6
2.  Apsardzes pārvalde    7
2.1.  Apsardzes pārvaldes galvenie uzdevumi    8
  Secinājumi un priekšlikumi    13
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    14
Фрагмент работы

Secinājumi un priekšlikumi
Viena no svarīgākajām problēmām uz šo dienu, protams, ir finansiālu līdzekļu trūkums mūsu valstī. Un tas neapšaubāmi atspoguļojas arī Pašvaldības policijas darbībā. Jebkurā organizācijā, lai efektīvi veiktu uzliktos uzdevumus, ir jābūt pietiekoši daudz kompetentu cilvēku. It īpaši svarīgi tas ir Pašvaldības policijas darbā, tieši policija ir tas pēdējais glābiņš nelaimes gadījumos. Un praksē ļoti bieži darbinieku trūkuma dēļ, pašvaldības policija aizver acis uz maziem pārkāpumiem, steidzoties uz vairāk bīstamu sabiedrībai likumpārkāpumu.
Sākoties siltam laikam, uz Rīgu iebrauc ļoti daudz ārzemju tūristi, ar kuriem arī rodas ļoti daudz problēmas. To visu var redzēt paskatoties vakarā ziņas. Pareizi koordinējot jau esošās Valsts policijas Rīgas pārvaldes, kā arī Rīgas pašvaldības policijas darbu, ir iespējams pilnvērtīgi nodrošināt tūristu un rīdzinieku drošību un sabiedrisko kārtību Rīgā. Tas palīdzētu pārvarēt šā brīža galveno problēmu – līdzekļu trūkumu patruļu darba pienācīgai nodrošināšanai visas diennakts laikā.
Kā minēts vienā no Apsardzes pārvaldes uzdevumiem, RPP ir jānodrošina sabiedrisko kārtību un apsardzi izglītības iestādēs. Uz doto brīdi tikai 40 Rīgas skolās pašvaldību policisti nodrošina apsardzi, vēl 60 notiek videonovērošana. Taču Pašvaldības policijas vadība informē, ka tieši tajās mācību iestādēs, kurās fiziski atrodas viņu darbinieki, ir visaugstākais drošības līmenis. Tas ir ļoti apsveicami, un, protams, loti pozitīvi būtu ieviest apsardzi katrā Rīgas skolā un ne tikai Rīgā. Visu skolu fiziska apsardze gan prasīs papildus resursus. Taču tas izmaksās lētāk nekā cīņa ar sekām, kad jaunieši jau, piemēram, būs kļuvuši par narkomāniem. Tas dotu arī jaunas darba vietas tiem, kas valsts budžeta apcirpšanas apstākļos pametuši darbu Valsts policijā.
Ļoti aktuāls ir jautājums par nepieciešamību izveidot Tūrisma policijas vienību pašvaldību policijas ietvaros. Šis jautājums nav viennozīmīgs. Protams, ka papildus vienība, kura tiek veltīta tūristu kārtības uzraudzīšanā, ir ļoti pozitīvi. Bet uz doto brīdi ir skaidrs, ka jaunus kārtībniekus neņems un vēl viens papildus uzdevums būs jāpilda tiem pašiem policijas darbiniekiem. Diezvai tas sekmēs darba efektivitāti, jo policijas darbinieki būs pārslogoti. Līdz ar policijas darbinieki var kļūt neuzmanīgāki, var nepamanīt kādu Administratīvo pāpkāpumu, tam sekos RPP budžeta samazinājums, jo piemēram, saskaņā ar „Sabiedriskās kārtības noteikumi Rīgā” Nr.80 5. nodaļas 26.punktu, 40% no iekasētās soda naudas pārskaita iestādei, kuras darbinieks ir fiksējis administratīvo pārkāpumu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация