Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:370468
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.03.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Grāmatvedības jautājumus risina katra uzņēmuma grāmatvedis. Grāmatvedis atbild par operācijām, kas veiktas ar bankas starpniecību, to skaitā preču pavadzīmju apmaksa, apkopo visu informāciju par uzņēmuma darbību, ko iesniedz grāmatveži, ir atbildīga par gada bilanci un gada pārskatiem, algu, avansu un atvaļinājumu summu aprēķināšna, mazumtirdzniecības uzkaites pārbaude.
Direktora pienākumos ietilpst darbs ar bankām un citām finansu institūcijām, tādām kā līzinga sabiedrības un citi investīciju fondi. Ja uzņēmums gatavojas iegādāties kādus pamatlīdzekļus, arī šajā gadījumā no sākuma tiek informēts direktors.
Iekšējā kontrole galvenokārt ir saistīta ar budžeta izpildi. Katra gada beigās katra uzņēmuma vadība sastāda budžetu nākamajam gadam. Tas valdē tiek apspriests, koriģēts un apstiprināts un tas tad arī kalpo par atskaites punktu kontrolei. Protams ja ieņēmumu daļa tiek pārpildīta, attiecīgi tiek koriģēta arī izdevumu daļa, bet parasti, ja ieņēmumi saglabājas prognozēto lielumā, tad visa uzmanība tiek pievērsta lai izdevumi nepārsniegtu prognozētos.
Ar likviditātes rādītājiem raksturo uzņēmuma spēju atmaksāt īstermiņa saistības. Rezultāts rāda cik likvīdu aktīvu ir uzņēmumam, lai dzēstu savas tekošās saistības vai cik likvīdu aktīvu uzņēmumam ir uz īstermiņa saistību vienu latu. Šo rādītāju aprēķina kā attiecību starp likvīdiem līdzekļiem un īstermiņa saistībām. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация