Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:201118
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.11.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Anamnesis morbi (slimības anamnēze):
Slimības sākums: vakarpusē sajuta pakāpeniskas sāpes vēdera lejasdaļā, sākumā sāpēm nepievērsa uzmanību. Nākamajā dienā no rīta sāpes nebija izzudušas, bija parādījusies neliela temperatūra, palika visu dienu gultā. Uz vakaru sāpes pastiprinājās, temperatūra pieauga, izsauca neatliekamo medicīnisko palīdzību. Domāja, ka sāp apendicīts, jo nebija nekādas asiņošanas un nekā, kas norādītu uz ginekoloģisku saslimšanu. Mediķi konstatēja, ka tas nav apendicīts. Tika veikta injekcija muskulī pret sāpēm un iekaisumu, no hospitalizācijas atteicās. Nākošajā rītā sāpes pastiprinājās, atkārtoti izsauca NMP, hospitalizējās.
Slimības tālākā attīstība: slimnīcā izteica varbūtību par zarnu iekaisumu, jo asins analīzes uzrādīja iekaisumu, izmeklēja vēdera dobuma orgānus ar ultrasonogrāfiju, konstatēja, ka ir nedaudz palielināta dzemde, vēdera dobuma orgāni normāli, zarnas arī bez pataloģijas. Tad izmeklējumi ar datortomogrāfiju ar kontrastvielas izmantošanu, atklāja, ka pie dzemdes sakrājies šķidrums. Tālāk tika veikti ginekoloģiskie izmeklējumi, kur apskatē izteikts minējums par dzemdes miomas iekaisumu. Atkārtota ultrasonogrāfijas apskate apstiprināja olvadu un miomas iekaisumu.
Pēdējais slimības uzliesmojums: sāpes turpinājās, ārsts noteica, ka jāveic ķirurģiska operācija - dzemdes amputācija, atstājot dzemdes kaklu un olnīcas.
Slimības dinamika visā slimošanas laikā: operācija smaga, brūce vēdera lejasdaļā apmēram 20 cm. Pēc operācijas ļoti sāpīga atveseļošanās, asins zudums un dzelzs trūkums organismā. Asiņošanas nebija. Pēc hospitalizācijas tālākā uzraudzība pie ģimenes ārsta.
Patreizējie ārsta apmeklēšanas iemesli: Ikgadēja olnīcu pārbaude, bet ne saistībā ar dzemdes amputāciju.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация