Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:748303
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.01.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Policija    5
  Prokuratūra    7
  Valsts probācijas dienests    8
  Tiesa    9
  Tiesas sēdes process    11
  Izmantotā literatūra    13
Фрагмент работы

Pirmās instances tiesas sēde
Pirmajā instancē lietas izskata tiesnesis vienpersoniski, bet īpaši sarežģītos gadījumos lietas var skatīt koleģiāli.
Tiesas sēžu zālē drīkst ienākt tikai ar tiesa sēdes sekretāra atļauju. Tiesnesim vai tiesnešiem ienākot sēžu zālē visiem jāpieceļas. Tiesnesis iepazīstina ar tiesas sastāvu un nolasa lietas būtību. Procesa dalībniekiem tiek jautāts, vai ir noraidījums tiesas sastāvam. Ja noraidījuma nav, tiek noskaidrots, vai nepastāv vēl kādi iemesli atlikt lietas izskatīšanu, ja tādi nepastāv, tiek lemts par procesa kārtību un tiesa pāriet pie lietas izskatīšanas. Krimināllietās prokurors nolasa apsūdzību. Tad apsūdzētajam tiek jautāts, vai tas atzīst savu vainu. Ja apsūdzētais savu vainu atzīst un viņa aizstāvis neiebilst, tiek lemt par soda mēra piešķiršanu, ja apsūdzētais savu vainu noliedz, vārdu dot apsūdzētajam, viņa aizstāvim, cietušajam/cietušajiem un lieciniekiem. Jebkurš procesa dalībnieks drīkst atteikties liecināt pret sevi un saviem radiniekiem. Pirms liecinieku nopratināšanas viņiem jāuzrāda personu apliecinošs dokuments; tiesnesis jautā, vai lieciniekam pastāv naidīgas attiecības ar apsūdzēto, vai pastāv kādi attaisnojoši iemesli atteikties no liecības sniegšanas, jā lieciniekam tādu iemeslu nav, viņš tiek brīdināts par atbildību, kas iestājas saskaņā ar Krimināllikuma 300. un 302. pantu par nepatiesas liecības sniegšanu un atteikšanos sniegt liecību. Tad Lieciniekam ir jāparakstās pie tiesas sekretāra. Lieciniekam drīkst uzdot jautājumus tiesnesis, prokurors, advokāts un apsūdzētais. Pēc visu liecinieku nopratināšana tiesa pāriet pie tiesu debatēm, pēc tām – pie tiesas sprieduma.
Dažkārt vienu tiesa procesu izskata vairākās tiesas sēdēs. Tas ir atkarīgs no procesa dalībnieku skaita, viņu ierašanās vai neierašanās uz tiesas sēdi vai jaunu apstākļu noskaidrošanas.
Ja kāda no pusēm nav apmierināta ar tiesas spriedumu, to var pārsūdzēt apelācijas instancē 10 dienu laikā kopš sprieduma saņemšanas.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1351843
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация