Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:106531
 
Оценка:
Опубликованно: 11.09.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads   
  Latvijas tiesu sistēma   
  Rajona (pilsētas) tiesu darbības (funkcijas) un saistība ar tiesu sistēmu   
  Latvijas Republikas tiesneši, tiesu amatpersonas un institūcijas   
  Tiesības uz taisnīgu tiesu   
  1.lieta   
  2. lieta   
  3.lieta   
  Secinājumi   
  Izmantotās literatūras un normatīvo aktu saraksts   
Фрагмент работы

Laika posmā no 2005. gada 29. jūnija līdz 20005. gada 26. augusta biju praksē Valmieras rajona tiesā. Prakses laikā apmeklēju tiesas sēdes, kurās izskatīja – krimināllietas, civillietas un administratīvās lietas . Savā darbā aprakstīšu tiesas norisi, procesuālās tiesiskās reglamentācijas piemērošanu, gan arī to, kas attiecas uz konkrēto lietu, tās apstākļiem un materiālo tiesību aspektiem. Prakses laikā iepazinos tiesas lietu sadali un izskatīšanas kārtību. Iepazinos ar tiesnešu un tiesu amatpersonu darbu. Savā darbā vairāk pieskaršos rajonu(pilsētu) tiesu darbībai un tiesnešu, amatpersonu darbam.
Vai tā bijusi pirmatnējā kopiena vai attīstīta valsts, blakus izdotajiem tabu, aizliegumiem un likumiem, vienmēr eksistējuši likumu ignorētāji un pārkāpēji. Lai ar šo parādību ierobežotu un likuma pārkāpēji saņemtu sodu, gadu gaitā tika izveidotas dažādas tiesu sistēmas, kas katrā valstī atkarīgas no valsts pārvaldes un valsts iekārtas formas. Latvija ir neatkarīga demokrātiska valsts. Galvenais normatīvais akts, kas nosaka valsts iekārtu ir „Latvijas Republikas Satversme”. Latvijā tiesu spriež tikai tiesa. Satversmes 82. pants nosaka: Tiesu Latvijā spriež rajona (pilsētas) tiesas, apgabaltiesas un Augstākā tiesa, bet kara vai izņēmuma stāvokļa gadījumā – arī kara tiesas. Vēl tiesu darbu regulē likums” Par tiesu varu”, kur nosaukti arī tiesu neatkarības un lietu izskatīšanas pamatprincipi, kas ir obligāts nosacījums, pēc kuriem jāvadās ikvienam tiesnesim izskatot lietu un spriežot tiesu:
1.Patiesība.
2.Likumība.
3.Atklātums.
4.Koleģialitāte.
5.Tiesvedības valoda.
6.Aizstāvība.
7.Nevainīguma prezumpcija.
8.Pušu līdztiesība.
9.Sacīkste.
10.Objektīvās izmeklēšanas princips.
11.Nepārtrauktība.
12.Tiešums un mutiskums.
13.Procesuālā ekonomija.
Mūsdienu sabiedrības tiesību un interešu aizsardzības formas ir tieši saistītas ar tiesu sistēmu, līdz ar to ir jāatceras par tik bieži pieminētajām neskaidrībām un nepilnībām tajā. Savā darbā vēlējos izzināt Latvijas tiesu sistēmas galvenās instances, kurās tiek īstenotas tiesību un interešu aizsardzība, zinot, ka vēl neesam tikuši galā ar vēl tik daudzajām nepilnībām un likumu dispozīcijām. Katrai personai ir tiesības uz tiesas aizsardzību pret tās dzīvības, veselības, personiskās brīvības, goda cieņas un mantas apdraudējumiem, garantējot tai tiesības, lai uz pilnīgas līdztiesības pamata, atklāti izskatot lietu neatkarīgā un objektīvā tiesā, tiktu noteiktas šīs personas tiesības un pienākumi vai pret to vērstās apsūdzības pamatotība, ievērojot visas taisnīguma prasības. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1208055
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация