Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:792383
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.06.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Фрагмент работы

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
• VAS “LDz” ir viena no lielākajām valsts akciju sabiedrībām Latvijas Republikā. Nekustamo īpašumu pārvalde ir salīdzinoši neliela struktūrvienība visā sarežģītajā struktūrā, taču tai ir svarīga loma un vieta VAS “LDz” darbībā. NĪP nodarbojas ar “LDz” nekustamo īpašumu apsaimniekošanu un lemj par to turpmāku apsaimniekošanu vai pārdošanu izsolē. Svarīgi izvērtēt nekustamā īpašuma apsaimniekošanas iespējas un lietderīgumu. VAS “LDz” kā jebkuras citas komercsabiedrības mērķis ir gūt peļņu, tāpēc ir svarīgi, lai “LDz” NĪP bilancē esošais objekts nestu kādus ienākumus. NĪP nodarbojas ar tādu civiltiesisku līgumu slēgšanu, kas skar nekustamo īpašumu- pirkuma līgumi, nomas un īres līgumi. NĪP veic visas darbības, kas saistītas ar nekustamo īpašumu- pārdošana izsolē, līgumu slēgšana, interešu un tiesību aizstāvība tiesā. Uzskatu, ka NĪP loma ir ļoti būtiska, lai VAS “LDz” varētu pastāvēt. Taču tā kā citas apakšvienības nav efektīvi darbojušās “LDz” interesēs, tad nepieciešama “LDz” restrukturizācija, lai “LDz” Latvijas Republikā kļūtu par vienu no vadošajiem infrastruktūras uzņēmumiem un paplašinātu savu darbības sfēru arī ārpus Latvijas robežām.
• NĪP darbojas efektīvi, par to liecina civillietu prakse, kurā viena no iesaistītajām pusēm ir bijusi VAS “LDz”. Vairums izskatīto civillietu ir izlemtas par labu “LDz”. Līgumi tiek sastādīti atbilstoši likuma prasībām. Tie vairākkārtīgi tiek pārbaudīti un rediģēti līdz pēdējam sīkumam. Būtiskus pārkāpumus līgumu sastādīšanā un darījumu slēgšanā nesaskatīju, tas izskaidrojams ar to, ka NĪP strādā kompetenti darbinieki, kas cenšas nepieļaut kļūdas savā darbībā. Pirkuma līgumos iekļautas gan būtiskās, gan dabiskās sastāvdaļas. Bieži sastapos ar līgumā iesaistīto otru pušu nevērību, kā rezultātā NĪP noslēgusi likumīgā kārtā sev izdevīgāku darījumu. NĪP ir izveidojusies cieša sadarbība ar zemesgrāmatām, tā kā visi darījumi ar nekustamo īpašumu jāreģistrē zemesgrāmatā. Visa lietvedība NĪP tiek kārtota atbilstoši lietvedības instrukcijai. Visi līgumi tiek reģistrēti līgumu žurnālā, sakārtoti pa mapēm. Svarīgi, lai NĪP darbiniekiem būtu pieejams arī internets un dažādas datorprogrammas, kas atvieglotu viņu darbu. NĪP pamazām tiek ieviesta e- pārvalde.
• NĪP juriskonsulte darbojas kā pārstāvis uz parastās komercpilnvaras pamata, kas izdota saskaņā ar KCL 40.p. prasībām. Pilnvara ir sastādīta atbilstoši visām likuma prasībām un ir svarīgi nepārkāpt savas kompetences robežas, pretējā gadījumā par pārkāpumu jāuzņemas atbildība. Šādās sarežģītas struktūras sabiedrībās ir būtiski nodalīt katra darbinieka kompetences robežas, atsevišķām darbībām, kas skar sabiedrību intereses, nepieciešams speciāls pilnvarojums. No amatpersonu puses nevar tikt pieļauta patvaļa.
• Īpašu vērību piegriezu kārtībai, kādā notiek izsoles. Izsoles process notiek saskaņā ar civilprocesa likuma normām un nolikumu par izsoles kārtību. Nolikumā par kārtību, kādā VAS “LDz” tiek atsavināts nekustamais īpašums ir noteikts, ka pārdot nekustamo īpašumu var tikai izsoles kārtībā. Izsoles parasti ir slēgtas, jo šajā gadījumā tām ir privāts raksturs. Izsolēs viss tiek stingri protokolēts izsoles protokolā. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация