Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:151546
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.11.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Grāmatvedība un uzņēmuma darbības analīze 
Ja jau vienkāršā ieraksta sistēma ir daudz vienkāršāka, noteikti rodas jautājums – kāpēc lielākajiem uzņēmumiem obligāti jākārto sarežģītā, divkāršā ieraksta grāmatvedība? Tas ir tāpēc, ka divkāršā ieraksta grāmatvedība ir daudz precīzāka un samazina kļūdas iespējamību. Tā kā viss tiek reģistrēts divos kontos, ir viegli pārbaudīt, vai viss ir uzskaitīts pareizi. Atliek vien salīdzināt summas abos kontos. Ja tās ir vienādas, tad viss ir pareizi, bet, ja tās atšķiras, kaut kur ir ieviesusies kļūda. Tā kā lielos uzņēmumos tiek reģistrēti simtiem un pat tūkstošiem darījumu dienā, ir svarīgi, lai kļūdas varētu pamanīt ātri un vienkārši.

Kaut arī pamatā to, kad jāizmanto divkāršā ieraksta grāmatvedība un kad vienkāršā ieraksta grāmatvedība, nosaka likums, tomēr, arī daudziem mazākiem uzņēmumiem būtu ieteicams izvēlēties divkāršā ieraksta sistēmu. Tā ir sarežģītāka un iespējams būs nepieciešams darbinieks (grāmatvedis), kas nodarbosies ar darījumu reģistrēšanu, taču tā uzskaite būs precīzāka un nebūs vairākas reizes tā manuāli jāpārbauda, lai pārliecinātos, ka tajā nav ieviesušās kļūdas. Nereti vienkāršā ieraksta sistēma tikai sākotnēji šķiet vieglāka, jo, ja tā tiek izmantota neatbilstoši (piemēram, uzņēmuma, kuram jāveic vairāki ieraksti dienā), tā tikai sagādā liekas problēmas un neērtības.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация