Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:710300
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.04.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Фрагмент работы

6.slaids Katrs konflikts prasa risinājumu. Bez tā nav iedomājama pilnvērtīga cilvēku darbība. Par neatrisināta konflikta sekām A.Makarenko teica, ka tie rada vilšanos, nospiestību, slēptos un atklātos protestus. Savukārt, konfliktu atrisināšana izkliedē radušos spriedzi, novirza uzmanību uz konkrētu darbību.
Mācīt bērniem apspriest un rast risinājumus viņu nesaskaņām ir svarīga daļa no sociālās kompetences un attīstības. Vecāki un skolotāji var izmantot dažādus vienkāršus soļus, lai palīdzētu bērniem pārrunāt savas domstarpības un atrast tām risinājumus.
Kā viens no veidiem kā risināt konfliktu ir pasaukt abus bērnus kuri iesaistīti konfliktā nostāk no pārējiem bērniem. Atrast klusu vietu, bez uzmanības novēršanas, un pārrunāt ar abiem, par ko ir sastrīdējušies, vispirms viens izstāsta, tad otrs. Svarīgi ir uzklausīt abu bērnu stāstīto un nepārtraukt ko viņš stāsta.
Pedagogam jāmēģina izmantot vairāk „kas” jautājumus nevis „kāpēc”, jo bērnam vieglāk būs izskaidrot, kas notika, nevis kāpēc viņš to izdarīja. Jādod katram bērnam iespēja izteikties un izskaidrot kāpēc tāda situācija izveidojās.
Vissvarīgākais solis ir mēģināt mudināt bērnu pašam nokļūt līdz risinājumam. Atkal ļaut katram bērnam izteikt savas domas, kas būtu jādara, lai atrisinātu radušos konfliktu. Ja bērnam neizdodas pašam izdomāt kā rīkoties, tad skolotājam vajadzētu sniegt padomus kā atrisināt šo problēmu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация