Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:408647
 
Оценка:
Опубликованно: 01.12.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pirmās veiksmes un neveiksmes
Bizness sāk attīstīties arvien aktīvāk, un līdz ar panākumiem nāk arī pirmās problēmas. Japānas apavu piegādātājs, raugoties uz zīmola straujo izaugsmi, piedāvā izpirkt Fila akciju daļu un atņem uzņēmumam Nike ekskluzīvās ASV izplatītāja tiesības. Japānas ultimāts noved pie tiesas prāvas. Līdz ar to zīmols var izmantot Tiger izstrādnes vēl 6 mēnešus, pēc tam jāpārdod tikai paša apavi.
1972. gada Olimpiskajās spēlēs Nike prezentēja Moon Shoe kedas. To izveidoja Bils Bovermens, eksperimentējot ar gumiju. Viņš izmantoja savas sievas vafeļu gludekli, lai izveidotu zoli, kas mainīja saķeri un izturību.

Blue Ribbon Sports sāk eksportēt kedas uz ārzemēm. Kanāda kļuva par pirmo pārdošanas tirgu. Nike ieņēmumi ievērojami pieauga, 1972. gadā sasniedzot 1,96 miljonus USD.
Aizraujoties ar sportu, Naits saprata, cik svarīgi ir piesaistīt profesionālu sportistu atbalstu. Uzņēmums aicina sadarboties iesācējus un slavenus sportistus – un 1976. gada olimpiskajās spēlēs lielākā daļa sportistu sacenšas Nike zīmola kedas. Zīmols bieži ir redzams un nepalaiž garām nevienu olimpiādi vai nozīmīgus sporta notikumus. Šīs kurpes uzstāda pasaules rekordus, uzvar čempionātos un nopelna zelta medaļas.

NIKE šodien
Viena no zīmola pamatvērtībām ir sabiedrības atbalstīšana un atdošana tai. Lai sasniegtu šo mērķi, Nike ir izveidojis dažādus fondus:
Nike Community Impact Fund atbalsta vietējās organizācijas kopienās ASV un Eiropā.
Nike School Innovation Fun sadarbojas ar skolu vadītājiem Oregonas štatā, lai palielinātu studentu skaitu, kas absolvē un sagatavotu studentus koledžai un karjerai.
Nike N7 rada pozitīvas pārmaiņas nākamajai indiāņu un aborigēnu jauniešu paaudzei, aktivizējot bērnus.
Izmantojot Nike Community Ambassadors, vairāk nekā 5700 darbinieku pozitīvi ietekmē kopienas visā pasaulē, nodrošinot bērniem kvalitatīvu apmācību sportā un spēlē.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация