Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:732933
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.07.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Visiem mums jau ir zināmi vairākas radiaktīvās katastrofas, piemēram:
Kodolkatastrofa „Three Mile Island” Pensilvānijā 1978.gadā, kad tehnisku defektu dēļ 2.reaktorā notika pamatīga radioaktīvo vielu noplūde. Pāris dienu laikā no tuvējās apkārtnes tika evakuēti 140 000 cilvēku.
Seveso katastrofas rezultātā 1976.gada 10.jūlijā Itālijas pilsētiņas Sevaso iedzīvotāji nonāca radioaktīvo vielu ietekmē. Iedzīvotājiem ieteica nelietot uzturā vietējos produktus, kas varētu būt auguši indīgo vielu izplatīšanās zonā. Pāris dienu laikā nobeidzās aptuveni 3300 dzīvnieki. Vēl 80 000 lopi tika nokauti. Vairāki desmiti bērnu tika hospitalizēti, tūkstošiem evakuēti un simtiem cilvēki saslima ar dažādām ādas slimībām.
Černobiļas postošā avārija notika 1986.gada 26.aprīlī. Sprādziens atomelektrostacijā kļuva par milzīgāko atomelektrostaciju katastrofu visā cilvēces vēsturē. Milzīgas teritorijas Ukrainā, Baltkrievijā un Krievijā tika spēcīgi piesārņotas, aptuveni 60% no radioaktīvajiem nokrišņiem nokrita pār Baltkrieviju. Mirušo cilvēku skaits nav nosakāms, bet zināms, ka tas mērāms tūkstošos.
Fukušimas I AES avārija ir 2011. gada 11. martā notikusī kodolkatastrofa Fukušimas I atomelektrostacijā, Japānā. Katastrofa notika pēc 9,0 baļļu stipras zemestrīces. Tā tiek uzskatīta par vienu no vēsturē lielākajām kodolkatastrofām. Fukušimas I AES avārija ir otrā kodolkatastrofa pēc Černobiļas AES katastrofas, kas novērtēta ar 7. līmeni pēc Starptautiskās kodolnegadījumu skalas. Tā kā kodolkatastrofas sekas vēl aizvien tiek novērstas, eksperti uzskata, ka šī nav pasaulē postošākā kodolkatastrofa, taču visgrūtāk novēršamā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация