Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:373234
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.06.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Ievads    3
2.  Pamatdaļa    3
  Deklarācijas tapšana un to vēsture    3
3.  Secinājums    7
4.  Izmantota literatūra    8
Фрагмент работы

Ievads.

1990. g. 4. maija Deklarācija ir ārkārtīgi nozīmīgs Latvijas valsts atjaunošanas juridisks, politisks un kultūrvēsturisks dokuments. Bez šis Deklarācijas nebūtu bijusi iespējama Latvijas valsts atjaunošana. Deklarācija sniedza vispārējas nostādnes ne tikai politiskajā un tiesiskajā jomā, bet arī orientēja uz visas sabiedrības pārveidošanu ekonomikas, sociālajā, kultūras un morāles sfērā. Latvijas sabiedrībai tā vēstīja par orientāciju uz pilnīgi jaunu, ar padomju laiku nesalīdzināmu, bet Eiropas kultūrā gadsimtiem ilgi izkoptu vērtību sistēmu, kurā katrs indivīds ir brīvs, ar iniciatīvu apveltīts sabiedrības loceklis, kurā vairs nav iespējama plānveida ekonomika un totalitārisma ideoloģija. 4. maija Deklarācija simboliskā nozīmē - kā vērtību sistēmas pārmaiņu neseja -bija Brīvības Deklarācija. Taču tā bija ideja par brīvību, pārmaiņām, nākotnes ideāliem, kas eksistēja tikai iedīglī; tolaik neviens vēl konkrēti nezināja, kā tālāk izvērtīsies pārmaiņas ekonomiskajā, tiesiskajā, kultūras, morāles sfērā, kāds būs Latvijas cilvēks un sabiedrības struktūra pēc desmit gadiem, kādi būs 4. maija Deklarācijas ieguvumi un zaudējumi, jo jāatzīst to, ka kopš 1990. 4. maija Daklarācijas pieņemšanas aizritējuši jau desmit gadi, un kopā ar tiem diemžēl neizbeidzami pagājušas daudzas tā laika notikumu nianses. Ir saglābājušies nozīmīgi un interesanti dokumenti, kas ļauj pilnīgāk izprast Latvijas vēsturi, un īpaši Deklarācijas tapšanas vēsturi.
Tāpēc savā darbā es apskatīšos deklarācijas vēsturi un to tālāko sabiebrīsko nozīmi. Es cenšos apskatīt, pastāstīt un analizēt to juridisko dokumentu no juridiskā un parasta sabiedrīska viedokļa.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация