Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:951527
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.03.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Administratīvi teritoriālās reformas pamatojums, mērķis    4
2.  Projekta ieviešanas gaita    4
2.1.  Sabiedriskās aktivitātes –publicitātes nodrošināšanai    5
2.2.  Apvienošanās – piespiedu vai brīvprātīga    5
3.  Novadu nepieciešama    5
3.2.  Darbinieku profesionalitātes pilnveidošana    6
4.  Finansiālais pamudinājums    7
5.  Būtiskākais kavēklis novadu veidošanā – negatīva attieksme    8
6.  Reģionālā pārvalde    9
7.  Plānošanas reģiona attīstības padome    9
8.  Vienu sloti tuvāk mērķim    10
  Nobeigums    12
  Izmantotā literatūra    13
Фрагмент работы

Latvijā pēc neatkarības atgūšanas mantojumā saņemtais administratīvi teritoriālais dalījums nebija atbilstošs mūsdienu prasībām, un tas joprojām nav piemērots izmainītajai saimnieciskajai struktūrai, dzīves veidam, informācijas tehnoloģiju attīstībai u.c., tas nenodrošina pašvaldībām uzticēto funkciju izpildi, rada jau tā nepietiekošo pašvaldību resursu sadrumstalotību un līdz ar to neracionālu to izmantošanu.
Novadu veidošanas pamatojumā tiek minēts, ka Latvijā izveidosies spēcīgas attīstīties spējīgas pašvaldības, kuras spēs ieguldīt līdzekļus infrastruktūras un apkārtējās vides uzlabošanā un uzņēmējdarbības un nodarbinātības veicināšanā pašvaldības teritorijā. Tā vien šķiet, ka Administratīvi teritoriālā reforma spēs atrisināt visas Latvijas sasāpējušās problēmas.
Iedzīvotāji vai nu nav informēti, vai arī baidās par to, ka zaudēs jau kaut cik iegūto stabilitāti. Paši pašvaldību vadītāji nav pārliecināti vai šī novadu apvienošana notiks piespiedu kārtā vai tie varbūt varēs izsprukt sveikā. Tālākie novadi ir noraizējušies, ka viņiem paredzētie līdzekļi paliks novadu centros.
Budžeta programmas “Administratīvi teritoriālās reformas” ieviesēji nelabprāt atbild uz šiem jautājumiem. Un bieži vien diskusijās un intervijās izskan viedoklis, ka tas nav paredzams, nav informācijas, nav prognožu.
Administratīvi teritoriālās reformas mērķis – izveidot tādas vietējas pašvaldības, kas ir spējīgas ekonomiski attīstīties, spēj nodrošināt kvalitatīvus pakalpojumus iedzīvotājiem. Nākamais solis varētu būt pašvaldību finanšu sistēmas pilnveide. Reformu un pašvaldību ekonomisko nostiprināšanu var uzskatīt par ietekmīgu reģionālās attīstības politikas līdzekli.
“Latvijas dienvidu kaimiņš – Lietuva ir veikusi administratīvi teritoriālo reformu. Tur ir izveidotas viena līmeņa pašvaldību sistēma ar 60 vietējām pašvaldībām. Vidējais iedzīvotāju skaits pašvaldībā – 57 tūkst. Igaunijas ir 254 pašvaldības, vidējais iedzīvotāju skaits pašvaldībā 5,7 tūkstoši. Pašvaldības ar iedzīvotāju skaitu zem 1000 sastāda tikai 9,4 % (Latvijā 33%). Igauņi plāno veikt teritoriālo reformu un pašvaldību skaitu samazināt aptuveni par 150 pašvaldībā.” Novadu izveidošanas projekts.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация