Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:750390
 
Оценка:
Опубликованно: 13.03.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

„Alternatīvā skola ir skola, kuras mērķis, izglītības saturs un pamatmetodes izvēlētas pēc citiem kritērijiem, nekā tradicionālajā skolu sistēmā. Šīs skolas iezīmīgas ar radikāliem un progresīviem uzskatiem par izglītību, kā arī ar mācību metodēm, kuras tiek dēvētas par eksperimentālām un netradicionālām.” (Pedagoģijas terminu skaidrojošā vārdnīca).
Alternatīvo izglītības teoriju pirmsākumi meklējami 20. gadsimta sākumā, un tās veiksmīgi attīstījušās līdz pat mūsdienām. Proti, mūsdienās daudzviet pasaulē, arī mūsu valstī, līdztekus t.s. tradicionālajām mācību iestādēm darbojas vairākas alternatīvās skolas, un, lai gan to skaits ir krietni mazāks, nekā parasto skolu skaits, to skaitam ir tendence pieaugt ar katru gadu. Visā pasaulē pazīstamākās alternatīvās izglītības teorijas ir Valdorfpedagoģija un Montessori pedagoģija. Arī Latvijā darbojas vairākas vispārizglītojošās un pirmsskolas izglītības iestādes, kurās tiek realizētas un attīstītas tālāk šo pedagoģijas virzienu pamatlicēju idejas.
Rūdolfs Šteiners (1861. – 1925.) – vācu filozofs, antroposofijas pamatlicējs, Valdorfpedagoģijas teorētiķis un praktiķis.
1912. gadā R. Šteiners nodibināja Antroposofu biedrību Dornahā (Šveicē). Par Antroposofiju viņš nosauca savu teoriju, kurā apvienojušies tehnisko zinātņu pētījumi un atziņas par okultajiem pārdzīvojumiem un meditāciju. Šīs teorijas pamatmērķis ir atjaunot, pilnveidot un piepildīt ar patiesu garīgu saturu visas cilvēka dzīves sfēras, attīstīt cilvēka domas, jūtu pasauli un viņa gribu.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1125244
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация